Politologs: Eiroparlamenta jaunajā sasaukumā gaidāms raibs sastāvs no Latvijas
Politologs: Eiroparlamenta jaunajā sasaukumā gaidāms raibs sastāvs no Latvijas
Spriežot pēc Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām iesniegtajiem un plānotajiem partiju kandidātu sarakstiem un programmām, fragmentācija Latvijas partiju vidū ir ļoti spilgti izteikta un eiroparlamentāriešu sastāvs no Latvijas būs raibs, intervijā Latvijas Radio norādīja Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes asociētais profesors Ojārs Skudra.
Somijā popularitātes kāpumu piedzīvo eiroskeptiķi
Somijā popularitātes kāpumu piedzīvo eiroskeptiķi
Pēc negaidītas premjerministra atkāpšanās mēnesi pirms valdības termiņa beigām Somija gatavojas parlamenta vēlēšanām. Tajās izšķirsies, vai varu zaudēs līdzšinējā centriski labējā koalīcija laikā, kad pieaug atbalsts sociāldemokrātiem un Zaļajai partijai. Tikmēr liela uzmanība tiek pievērsta arī kādam citam spēkam – skaļajai un brīžiem skandalozajai Somu partijai, kas varētu veidot arī jaunas eiroskeptiskas grupas kodolu Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Tā pašlaik piedzīvo popularitātes kāpumu.
NA, ZZS un «Jaunā Vienotība» iesniedz kandidātu sarakstus Eiroparlamenta vēlēšanām
(papildināts)
NA, ZZS un «Jaunā Vienotība» iesniedz kandidātu sarakstus Eiroparlamenta vēlēšanām (papildināts)
Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām pirmdien, 18. martā, iesniegti vēl trīs deputātu kandidātu saraksti - "Jaunās Vienotības", Nacionālās apvienības (NA) un Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS), informē Centrālā vēlēšanu komisija (CVK). Visos šodien iesniegtajos kandidātu sarakstos pieteikts maksimāli iespējamais kandidātu skaits – 16 kandidātu, kas ir divas reizes vairāk nekā no Latvijas EP ievēlamais deputātu skaits.
Eiroparlamenta vēlēšanās būs 45 vēlēšanu iecirkņi 38 ārvalstīs
Eiroparlamenta vēlēšanās būs 45 vēlēšanu iecirkņi 38 ārvalstīs
Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās 38 ārvalstīs tiks izvietoti 45 vēlēšanu iecirkņi, informēja Centrālā vēlēšanu komisija (CVK). Komisija ir atbalstījusi visus saņemtos priekšlikumus iecirkņu izveidošanu ārvalstīs, un tie EP vēlēšanās tiek veidoti pirmo reizi.