Higiēnas prasību pārkāpumi konstatēti 49% jeb teju pusē pārbaudīto uzņēmumu. Ārpus kārtas pārbaudes notikušas laikā no 16.jūnija līdz 9.augustam.
PVD pārstāve norāda, ka 18% pārbaudīto uzņēmumu konstatēti neatbilstoši pārtikas uzglabāšanas apstākļi, tostarp neatbilstoša gaļas, zvejas un piena produktu uzglabāšanas temperatūra, 17% - problēmas ar pārtikas preču, pārsvarā – svaigu augļu un dārzeņu, izsekojamību.
10% pārbaudīto uzņēmumu konstatētas problēmas ar marķējumu, norādēm par preču izcelsmi un vispār informāciju par preci.
Savukārt 8% uzņēmumu konstatēti pārtikas produkti ar beigušos derīguma termiņu vai tāds vispār nav bijis zināms, tostarp tādiem augsta riska pārtikas produktiem kā vītinātas zivis, kūpinātas cūkas ribas, marinētas broileru kājas un citiem.
14 gadījumos PVD konstatējis nereģistrētu uzņēmējdarbību.
Līdz apstākļu noskaidrošanai apturēta teju 140 kilogramus, galvenokārt svaigu augļu un dārzeņu tirdzniecība.
No tirdzniecības izņemta nederīga pārtika - gandrīz 930 kilogramus pārtikas produkti un 707 gabalpreces, kam beidzies derīguma termiņš, nav pavaddokumenti vai kas uzglabāti neatbilstošos apstākļos.
PVD atgādina, ka augsta riska pārtikas produkti ir gaļa un gaļas produkti, piens un piena produkti, zivis un zvejas produkti, kulinārijas un konditorejas izstrādājumi.