«UPB» investēs 11 miljonus eiro dzelzsbetona konstrukciju ražotnes būvniecībā Liepājā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Industriālais koncerns "UPB" sācis jaunas dzelzsbetona konstrukciju ražotnes būvniecību Liepājā, investējot 11 miljonus eiro. Plānots izbūvēt ražošanas telpas 4900 kvadrātmetru (m2) platībā un gatavās produkcijas noliktavas 2900 m2 platībā, kā arī modernizēt līdzšinējo betona ražotni, informē uzņēmuma pārstāve Katrīna Lulle.  

Ražotne atradīsies Cukura ielā 34, Liepājā, paplašinot tur jau esošo ražošanas infrastruktūru par gandrīz 60%. Tāpat plānots modernizēt arī esošo betona ražotni un labiekārtot tām pieguļošo teritoriju 10 000 m2 platībā.

Darbu jaunajās telpās plānots sākt 2021. gada rudenī, un paredzēts, ka ražotnes paplašināšanās radīs 50 jaunas darbavietas.

Jaunajā ražotnē plānots ražot dzelzsbetona fasādes elementus, kam tiek izmantoti dažādi dekoratīvi apdares materiāli, piemēram, fasādes ķieģeļi vai flīzes, kā arī dažādu krāsu betons. Tāpat tajā būs iespējams izgatavot dažādus hibrīdelementus, veikt logu montāžu dzelzsbetona elementos un citus darbus. Tas ļauj vairāk izdarīt nevis būvlaukumā, bet jau ražotnē, un tādējādi paaugstina gatavā elementa vērtību, norādīja kompānijā.

"Apjomīgās investīcijas jaunajā mūsu grupas uzņēmuma "MB Betons" dzelzsbetona ražotnē un arī esošās infrastruktūras modernizācija ļaus mums piedāvāt dzelzsbetona konstrukcijas ar vēl augstāku pievienoto vērtību. Tas nozīmē, ka ražotnē tiks paveikta lielākā daļa tehnoloģiski sarežģītu procesu un spēsim klientiem piegādāt gatavāku produktu, kas attiecīgi samazina darbu īpatsvaru un tiem patērēto laiku būvlaukumā," skaidro "UPB" valdes priekšsēdētājs Dainis Bērziņš.

Pēc viņa teiktā, ražotne uzņēmumam pavērs arī labākas iespējas apgūt jaunus tirgus, piemēram, Lielbritāniju,

kur pasūtītājs pieprasot īpaši kvalitatīvu, specifisku produktu – dzelzsbetona fasādes ar tur raksturīgo tradicionālo ķieģeļu apdari, piebilda Bērziņš.

"MB Betons" dzelzsbetona konstrukciju ražotnes projektu izstrādājis projektēšanas birojs "UPB Projekti", savukārt būvniecības darbus veiks "UPB Nams".

Ražotnes vizualizācijas video:

KONTEKSTS:

"UPB" apgrozījums pagājušajā gadā bija 183,765 miljoni eiro, kas ir par 9,6% vairāk nekā 2018. gadā, savukārt "UPB" peļņa samazinājās par 8,7% un bija 8,734 miljoni. "UPB" ir 100% kapitāldaļu īpašniece uzņēmumos SIA "Aile grupa", SIA "RK metāls", SIA "UPB Energy", SIA "UPB nams", SIA "Būvmehanizācija", SIA "H&L studija", SIA "UPB projekti", SIA "Enna", SIA "Inženieru birojs "Būve un forma"", SIA "Grotta", SIA "HF Technology" un SIA "Alto 4.0". Savukārt uzņēmuma "MB betons" kapitālā "UPB" pieder 93,5% kapitāldaļu, vēsta LETA.

"UPB" un tās meitassabiedrības ir viens no lielākajiem industriālajiem koncerniem Baltijā, kas strādā projektēšanas, ražošanas, loģistikas, būvniecības un servisa jomās. "UPB" ir pārstāvniecības deviņās valstīs – Latvijā, Lietuvā, Zviedrijā, Apvienotajā Karalistē, Norvēģijā, Dānijā, Šveicē, Baltkrievijā un Azerbaidžānā. Kopumā tiek nodarbināti 1800 darbinieku.

"UPB" pamatkapitāls ir 15 720 305 eiro. Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Uldis Pīlēns, Māris Mors un Madara More.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti