Turcijā liegs izmantot ārvalstu valūtas darījumos ar nekustamo īpašumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans paziņojis, ka turpmāk visiem ar nekustamo īpašumu saistītajiem darījumiem jānotiek vietējā valūtā.

Turcijas nekustamo īpašumu tirgū pārdošanas un īres darījumiem tiek izmantoti arī dolāri un eiro. Jaunie noteikumi paredz, ka tuvākā mēneša laikā tiks aizliegti nekustamo īpašumu darījumi ar ārvalstu valūtām.

Finanšu analītiķi norāda, ka šāds solis, visticamāk, neietekmēs liras vērtību.

Turcijas prezidents paudis neapmierinātību, ka valstī ievērojami pieaugusi inflācija, tajā vainojot valsts centrālo banku. Reaģējot uz Erdogana paziņojumiem, Turcijas banka par 24% paaugstinājusi procentu likmi. Tas ļāvis panākt nelielu liras vērtības paaugstināšanos.

Straujāko kritumu lira piedzīvoja pagājušajā mēnesī, valūtai sasniedzot mazāko vērtību tās vēsturē. Tas notika, jo ASV noteica sankcijas un paaugstinātus ievedmuitas tarifus Turcijas precēm. Kopš gada sākuma liras vērtība zaudējusi aptuveni 40%.

KONTEKSTS:

Turcijas lira zaudējusi vērtību galvenokārt pieaugošās inflācijas, fiskālo stimulu un lielā kārtējo maksājumu konta deficīta dēļ. Ekonomikas stimulēšanā iesaistījies arī Turcijas prezidents. Tas satraucis investorus un vēl vairāk veicinājis vērtības kritumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti