SVF atkal pazemina globālās izaugsmes prognozi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) atkal pazeminājis globālās izaugsmes prognozes, secinot, ka ekonomiskā aktivitāte bijusi pārāk gausa pārāk ilgu laika periodu.

Šogad globālā izaugsme tiek prognozēta 3,2%, nevis iepriekš prognozēto 3,4% apmērā, bet nākamgad tā varētu sasniegt 3,5%.

Vislielākais kritums  prognozēts Nigērijai, kas saistīts ar zemām jēlnaftas cenām, un sliktākus rādītājus gaida arī Krievijā un Brazīlijā. No diviem līdz pusotram procentam samazināta izaugsmes prognoze Ukrainai. Tikmēr Ķīna uzrāda uzlabojumus pakalpojumu sektorā, kas kompensēs trūkumus valsts ražošanas sfērā.

Publicējot ziņojumu, SVF galvenais ekonomists globālās izaugsmes tempus raksturojis kā pieaugoši neapmierinošus, norādot, ka pasaules ekonomika ir pakļauta negatīviem riskiem, tādēļ kļuvusi trauslāka.

Fonds pauž bažas par vienotības mazināšanos Eiropas Savienībā, ņemot vērā migrantu krīzi, un arī iespējamu Lielbritānijas izstāšanos no bloka, kam var būt gan reģionālas, gan globālas sekas, piemēram, tirdzniecības, investīciju un finanšu plūsmas sektorā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti