Straujuma ar Vilku un Auguli pārrunājusi iespēju samazināt sociālo nodokli uzņēmējiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valdība varētu apsvērt iespēju samazināt sociālo nodokli uzņēmējiem, ceturtdien pēc Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdes atklāja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Pagaidām gan šis variants nav plašāk apspriests - pirms NTSP sēdes to savā starpā pārrunājusi Straujuma ar finanšu ministru Andri Vilku (V) un labklājības ministru Uldi Auguli (ZZS). "To es diskutēju ar finanšu ministru un labklājības ministru bez ministriju klātbūtnes," sacīja Straujuma.

Straujuma skaidroja, ka tas varētu būt kā viens no risinājumiem ēnu ekonomikas samazināšanai un atbalsts uzņēmējiem, ja no nākamā gada minimālā alga tiek palielināta līdz 330 eiro, kā to rosinājusi Labklājības ministrija.

Šis būs tikai viens no risinājumiem, ko augustā plānots skatīt kopā ar minimālās algas paaugstināšanu, neapliekamā minimuma paaugstināšanu un atvieglojuma par apgādībā esošu personu paaugstināšanu. Pagaidām gan vēl nav pārspriests, cik liels sociālā nodokļa samazinājums varētu būt - par precīziem skaitļiem varēs runāt tad, kad būs zināmas jaunākās makroekonomiskās prognozes. "Tie ir tikai varianti izvērtēšanai," uzsvēra premjerministre.

Straujuma arī uzskata, ka ir atbalstāms Labklājības ministrijas ierosinājums celt minimālo algu, jo tas būtu labs solis ēnu ekonomikas īpatsvara samazināšanā. Viņa arī ir gandarīta, ka šodien NTSP sēdē panākta vienošanās, ka jautājumu par minimālās algas palielināšanu skatīs augustā kompleksi ar vairākiem citiem sociālajiem atvieglojumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti