Dienas ziņas

Ātruma kontroles reids bagāts pārkāpumiem

Dienas ziņas

Nedienas ar remontu Bauskas Valsts ģimnāzijā turpinās

Gūst pieredzi skolēnu mācību uzņēmumos

Skolēnu firmu konkursa uzvarētāji no Madonas tic kvalitātei un pārliecībai par savu ideju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgas starptautiskajā skolēnu mācību uzņēmumu konkursā galveno balvu ieguvusi Madonas Valsts ģimnāzija. Skolēni uzskata, ka panākumus nodrošina nopietns biznesa plāns, kvalitāte un pārliecība par savu ideju. 

Ar katru gadu pieaug dalībnieku skaits skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgos, turklāt mācību uzņēmumus raksturo arvien kvalitatīvākas biznesa idejas.

Šogad starptautiskajā skolēnu mācību uzņēmumu festivālā kopumā piedalījās 214 jaunieši ar 59 uzņēmumiem no 11 valstīm, Latviju gadatirgū pārstāvēja 19 uzņēmumi.

Madonas Valsts ģimnāzijas audzēkņiem šajā jomā uzkrāta liela pieredze - pirms dažiem gadiem uzvaras laurus plūca uzņēmums “Dream sleep”, kas joprojām izgatavo ceļojumu spilvenus. Jauniešu uzvaru aizvadītajā pasākumā var vērtēt jau kā uzvaru starptautiskā mērogā.

Skolotāja Iveta Vabule secina, ka kopumā “Junior Achievment” uzņēmumos aug gan piedāvājuma kvalitāte, gan ideju klāsts.

“Ienāk tehnoloģijas. Blakus ziepēm un rotaslietām, kas ir gājušas mazumā, šiem produktiem līdzās nāk arī tehnoloģijas,” norāda Vabule.             

Panākumu iedvesmoti, Madonas jaunieši savu mācību uzņēmumu jau ir reģistrējuši kā pilntiesīgu SIA, jo tic savai idejai. Iespējams, jau šovasar tieši viņu izstrādātos apģērbu aizsargmaisus saviem tautu tērpiem izmantos daudzi skolēnu dziesmu un deju svētku dalībnieki.

Jauniešu ražotie apģērbu maisi no Ķīnas un citiem preces līdziniekiem atšķiras ar kvalitāti, ūdensnecaurlaidīgu audumu, pielāgojamu izmēru un īpašo “Simple+” zīmolu. Turklāt padomāts arī par drošību uz ceļa.

Uzņēmuma "Simple+" vadītājs Kristiāns Lancmanis stāsta, ka bieži vien koncerti beidzas vēlu, un dalībnieki šos aizsargmaisus nes pāri mugurai, “un tad, ja mašīnas vadītājs brauc, viņš noteikti nevar redzēt, ja kādam ir tas atstarotājs uz jakas, tāpēc mēs malās esam iestrādājuši arī šos atstarojošos elementus”.

Izjūtas par lielo panākumu joprojām dzīvas, jaunieši ir pateicīgi savai skolotājai un uzskata, ka bija cītīgi gatavojušies un balvu pelnījuši.            

 "Simple+" finanšu vadītāja Klinta Bičevska stāsta, ka konkursā bija ļoti daudz dažādu ideju, arī ļoti interesantas un tiešām unikālas idejas, “taču, vērojot attieksmi, kā viņi stāsta par savu produktu, nebija tās degsmes, kuru es jūtu mūsu komandā, kad mēs stāstām par mūsu produktu, mēs zinām, ka tas ir ļoti labs”.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti