Reģionālajās Eirodienās aktīvi vaicā par cenām un naudas drošību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Reģionālajās Eirodienās mēneša laikā vairāk nekā 10 000 iedzīvotāju un 250 uzņēmēju  saņēmuši individuālās konsultācijas par pāreju uz eiro, pavēstīja Finanšu ministrijas Eiro komunikācijas nodaļas vadītāja Ināra Rubene

Kurzemes, Zemgales, Latgales un Vidzemes lielākajās pilsētās deva iespēju ikvienam interesentam klātienē gūt atbildes uz sev aktuālajiem jautājumiem par eiro.

"Kā liecina Eirodienu rezultāti, gandrīz katrs apmeklētājs vērsās Eiro informācijas stendā pēc atbildes uz vispārīgiem jautājumiem par eiro un informatīviem materiāliem. 984 cilvēkus interesēja cenu atspoguļošana un kontrole, par ko viņi iztaujāja Patērētāju tiesību aizsardzības centra ekspertus. Ne mazāk aktuāla bija arī eiro atpazīšana un naudas drošības tēma, Valsts policijas ekspertiem jautājumus uzdeva 780 Eirodienu apmeklētāji," informēja Rubene.

Savukārt par pensiju un pabalstu apjomu eiro un izmaksu gadumijā un 2014.gadā Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras speciālisti sniedza konsultācijas 773 cilvēkiem. "Lielu popularitāti iemantoja arī dažādi komercbanku materiāli, piemēram, eiro kalkulators. Tāpat daudzi Eirodienu apmeklētāji izmantoja iespēju sarunās ar banku pārstāvjiem gūt pārliecību, ka nauda bankas kontos 1.janvārī tiks konvertēta automātiski pēc oficiālā kursa un bez komisijas.

"Eirodienu apmeklētāji aktīvi izmantoja iespēju uzdot gan sev svarīgos jautājumus, gan saņemt informatīvos materiālus līdzņemšanai, lai ar tiem iepazītos vēlāk. 

Īpašu interesi par uzskates materiāliem izrādīja pedagogi, kas tos turpmāk izmantos mācību satura bagātināšanai. Sarunās novērojām, ka daudzi pensionāri ir rūpīgi uzklausījuši plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju un ir zinoši par pāreju uz eiro," atzina Eiro komunikācijas nodaļas vadītāja.

Reģionālās Eirodienas iedzīvotājiem un uzņēmējiem ar vairāk nekā 10 organizāciju dalību no 6. septembra līdz 11. oktobrim norisinājās piecās pilsētās - Ventspilī, Liepājā, Daugavpilī, Jelgavā un Valmierā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti