«RB Rail» valdes priekšsēdētājs atkāpsies no amata

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopuzņēmuma AS “RB Rail” izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs Timo Rīhimeki paziņoja par savu aiziešanu no kopuzņēmuma personisku iemeslu dēļ. Viņš turpinās pildīt savus pienākumus līdz 19. decembrim, informēja uzņēmumā.

Paziņojumā medijiem Rīhimeki norādīja, ka aiziet no uzņēmuma personisku iemeslu dēļ. Viņš arī pateicās uzņēmuma darbiniekiem, padomei un partneriem par sadarbību.

Rīhimeki darbības laikā sākta būvprojektēšana 411 km no “Rail Baltica” pamattrases, kā arī izsludināts pamattrases būvprojektēšanas darbu iepirkumus vēl 236 km garumā. Rīhimeki ieviesa uzņēmumā Programas vadības daļu, lai stiprinātu projekta spēju veiksmīgi īstenot būvprojektēšanas un būvniecības posmus. Tāpat uzņēmumā tika pastiprināta iepirkumu nodaļas loma.

Jaunā izpilddirektora atlases laikā kopuzņēmuma netraucētu darbību nodrošinās pārējie valdes locekļi, kā arī visa “RB Rail” komanda. Tāpat uzņēmumam drīz pievienosies Programmas vadības direktors, kurš būs atbildīgs par globālā projekta aktivitāšu izpildes paātrināšanu, paziņojumā norādīja “RB Rail” padomes priekšsēdētājs Karolis Sankovskis.

KONTEKSTS:

Timo Rīhimeki “RB Rail”  valdi vadīja kopš šī gada februāra, kad viņš tika iecelts amatā vairākus mēnešus pēc tam, kad to pameta Baiba Rubesa.

"RB Rail" izveidots, lai īstenotu "Rail Baltica" projektu - pirmo šāda mēroga infrastruktūras projektu Baltijā. Tā galvenie uzdevumi ir dzelzceļa projekta izstrāde, būvniecība un mārketinga aktivitāšu realizācija. Projekts paredz izbūvēt ātrvilciena dzelzceļa līnijas infrastruktūru no Tallinas līdz Lietuvas/Polijas robežai.

"RB Rail" akcionāri ir uzņēmumi "Lietuvos geležinkeliai", "Eiropas dzelzceļa līnijas" un "Rail Baltic Estonia". Uzņēmuma padomi veido seši locekļi - katrs akcionārs izvirza divus biedrus uz trīs gadiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti