«RB Rail» vadīs līdzšinējais somu dzelzceļa kompānijas viceprezidents

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

"RB Rail" padome otrdien, 12. februārī, "Rail Baltica" kopuzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatā iecēla līdzšinējo somu dzelzceļa kompānijas "NRC Group" valdes locekli un viceprezidentu Timo Rīhimeki, informē "RB Rail".

Rīhimeki ir strādājis vairākos vadošos amatos uzņēmumā "NRC Group", kopš 2019. gada janvāra darbojies "VR Track", kas ir viens no vadošajiem dzelzceļa projektēšanas, būvniecības un uzturēšanas uzņēmumiem Somijā.

"RB Rail" jaunais vadītājs uzsāks darbu 11. martā uzņēmuma centrālajā birojā Rīgā.

"RB Rail" padomes priekšsēdētājs Karolis Sankovskis norādījis, ka jaunajam "RB Rail" vadītājam ir nepieciešamā pieredze dzelzceļa infrastruktūras jomā gan starptautiskā mērogā, gan lokāli.

"Viņam ir plaša pieredze korporatīvo un pārmaiņu stratēģiju ieviešanā, kā arī starptautisku uzņēmumu un organizāciju vadībā.

"RB Rail" akcionāru un padomes locekļu viena no pirmajām prioritātēm jaunajam vadītājam ir sekmīga būvprojektēšanas posma nodrošināšana visos "Rail Baltica" dzelzceļa līnijas posmos.

Esam pārliecināti, ka Timo Rīhimaki personīgais un kopuzņēmuma komandas ieguldījums ļaus turpināt projekta gaitas paātrinājumu," sacījis Sankovskis.

Rīhimaki atzīst, ka, ņemot vērā projekta ekonomisko nozīmi un industriālo apmēru, "Rail Baltica" ir viens no sarežģītākajiem un reizē arī interesantākajiem projektiem Eiropā. ""Rail Baltica radīs pozitīvas pārmaiņas vairāku miljonu cilvēku dzīvēs, tāpēc ir svarīgi to ieviest paredzētajā budžetā un laikā".

Rīhimaki pirms darba "VR Track" ilglaicīgi strādāja vadošos amatos aviokompānijā "Finnair Group". Viņš ir ieguvis maģistra grādu vadībā un administrēšanā (MBA) Redingas Universitātes Henlija Biznesa skolā Lielbritānijā, kā arī diplomu mārketingā Mārketinga institūtā Somijā.

KONTEKSTS:

Baltijas valstu kopuzņēmuma "RB Rail" izpilddirektore un valdes priekšsēdētāja Baiba Rubesa pagājušā gada 27. septembrī kopuzņēmuma padomei iesniedza atlūgumu. Tas stājās spēkā ar tā iesniegšanas brīdi. Rubesa savu atkāpšanos no amata skaidroja ar krasi atšķirīgu un nesavienojamu redzējumu par turpmāko "Rail Baltica" projekta vadības un ieviešanas modeli.

Rubesa "RB Rail" valdes priekšsēdētājas un izpilddirektores amatā apstiprināta 2015. gada oktobra otrajā pusē. Viņas pilnvaru termiņš šajā amatā būtu beidzies 2018. gada oktobrī.

Latvijas Televīzija (LTV) pirms nepilna mēneša vēstīja, ka Rubesas aizstājēju kopuzņēmuma padomes uzdevumā meklēja personāla atlases firma "Amrop". LTV, atsaucoties uz tās rīcībā esošo neoficiālo informāciju, ziņoja, ka uz "Rail Baltica" projekta kopuzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatu konkurē divi kandidāti – viens no Somijas un viens no Polijas.

"RB Rail" ir daudznacionāls Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopuzņēmums, kas tika izveidots, lai īstenotu "Rail Baltica" projektu - pirmo šādā mēroga infrastruktūras projektu Baltijā. "RB Rail" ir centrālais "Rail Baltica" projekta koordinators. Tā galvenie uzdevumi ir dzelzceļa projekta izstrāde, būvniecība un mārketinga aktivitāšu realizācija. Projekts paredz izbūvēt ātrvilciena dzelzceļa līnijas infrastruktūru no Tallinas līdz Lietuvas/Polijas robežai.

"RB Rail" akcionāri ir uzņēmumi "Lietuvos geležinkeliai", "Eiropas dzelzceļa līnijas" un "Rail Baltic Estonia". 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti