Ražotāju cenu līmenis rūpniecībā februārī samazinājās par 0,1%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

2015.gada februārī salīdzinājumā ar janvāri ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā samazinājās par 0,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. 

Gan vietējā tirgū realizētai produkcijai, gan eksportētai produkcijai cenas saruka par 0,1%, tajā skaitā eksportam uz eiro zonas valstīm samazinājās par 0,5%, bet ārpus eiro zonas valstīm palielinājās par 0,2%. Ražotāju cenu pārmaiņas mēneša laikā visvairāk ietekmēja cenu samazinājums elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā, kā arī koksnes un koka izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā.

Februārī, salīdzinot ar pagājušā gada februāri, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā pazeminājās par 0,3%. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai ražotāju cenas palielinājās par 0,2%, bet eksportētajai produkcijai samazinājās par 0,9%, t. sk. eksportam uz eiro zonas valstīm samazinājās par 0,7%, eksportam uz ārpus eiro zonas valstīm – par 1%. Ietekmīgākais cenu samazinājums bija pārtikas produktu ražošanā (par 0,7 procentpunktiem).

Sakarā ar to, ka no respondentiem ir saņemti datu precizējumi, ražotāju cenu indekss par 2015. gada janvāri ir pārrēķināts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti