PTAC atkal soda «ātro kredītu devējus» – šoreiz 3500 eiro jāmaksā «VIA SMS»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) jūnija beigās pieņēma lēmumu ar naudas sodu 3500 eiro apmērā sodīt „ātro kredītu devēju” „VIA SMS”, kas savās  akcijās esot „veicinājis bezatbildīgu aizņemšanos”.

Paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem centrs norāda, ka loterijas „Aizņemies un piedalies loterijā; laimē 1 no 5 planšetdatoriem” „veicina bezatbildīgu aizņemšanos un varēja būtiski ietekmēt patērētāja lēmumu par kredīta līguma noslēgšanu, jo papildus tika piedāvāta iespēja laimēt papildu labumu, preci, kas nav tieši saistīts ar kredīta izmantošanu”.

Loterija bija organizēta laikā no 21.marta līdz 31.martam, un informācija par to to tika izplatīta vairākās interneta vietnēs, radio, kā arī sūtītas ziņas SIA „VIA SMS” reģistrēto klientu telefonu numuriem un elektroniskā pasta adresēm.

Otrdien, 19.jūlijā PTAC paziņoja, ka 8000 eiro naudas sodu par negodīgu komercpraksi piemēro uzņēmumam „4finance”. Tas bija pārkāpis patērētāju kreditēšanas noteikumus. Pretēji tajos norādītājam „4finance” kādā no savām akcijām piedāvāja iespēju kreditēt patērētājus, kuru lēmumus par kredīta līguma noslēgšanu ietekmē vai var ietekmēt piedāvājumi, preces vai pakalpojumi vai citas priekšrocības, kas nav saistītas ar kredīta izņemšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti