Krustpunktā

Kādas emocijas valda politikā pirms Ziemassvētkiem?

Krustpunktā

Ivars Kalviņš atjaunojis Ikšķiles luterāņu baznīcu un dievnamu uzcēlis arī savā sirdī

Solītā dīzeļvilcienu modernizācija ir aizkavējusies

«Pasažieru vilciens» piedzīs no rūpnīcām sodu par nespēju laikus modernizēt vilcienus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

AS "Pasažieru vilciens" (PV) noteikti piemēros rūpnīcām soda naudu par kavēšanos ar dīzeļvilcienu modernizāciju, to Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" norādīja PV vadītājs Andris Lubāns.

Pēc viņa teiktā, līgumā ar AS "Rīgas vagonbūves rūpnīca" (RVR), AS "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" un AS "VRC Zasulauks" ir paredzēta iespēja piemērot soda naudu par kavēšanos saistībā ar vilcienu modernizāciju.

"Šie nosacījumi [uzņēmumiem] bija zināmi. Atteikties nedrīkstam no soda naudas, jo tad saņemsim korekcijas no Eiropas Savienības audita puses," teica Lubāns.

Viņš piebilda – tad, kad tiks saņemts pirmais modernizētais dīzeļvilciens, tad arī tiks rēķināts un lemts par soda naudas apmēru.

RVR valdes priekšsēdētājs Gatis Kamarūts atzina – dīzeļvielcienu modernizācijā iesaistītajiem "būs saruna" par soda naudu. Pagaidām par šādu iespēju neesot diskutēts, jo vispirms ir jāpabeidz vilcienu modernizācija.

RVR vadītājs kavēšanos saistībā ar PV sešu dīzeļvilcienu modernizāciju skaidroja ar projekta komplicētību. RVR šķitis, ka projekts nebūs tik sarežģīts – kardināli esot mainījušās Eiropas Savienības (ES) prasības pasažieru drošības jomā.

Piemēram, RVR iepircis vilcieniem nepieciešamo finieri tepat no "Latvijas finiera", to paguvis apstrādāt un notestēt. Taču pēc tā visa RVR nācās visu vilcieniem nepieciešamo finieri tomēr pirkt Somijā.

Jau ziņots, ka valdība otrdien, 22.decembrī, devusi vēl pusgadu, lai tiktu pabeigts pasažieru dīzeļvilcienu modernizācijas projekts un netiktu zaudēts tam paredzētais Eiropas struktūrfondu līdzfinansējums. Papildu izdevumi būs jāsedz uzņēmumam “Pasažieru vilciens”.

Līdz šim galīgais projekta īstenošanas termiņš bija šā gada 31. decembris. Lai pretendētu uz Eiropas līdzfinansējumu aptuveni 13 miljonu eiro vērtībā, līdz gada beigām apritē bija jānonāk sešiem modernizētiem sastāviem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti