Parakstīs Baltijas valstu deklarāciju par enerģijas piegāžu drošību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 4 mēnešiem.

Trešdien Baltijas valstu par enerģētiku atbildīgie ministri - Latvijas ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola, Igaunijas ekonomikas un infrastruktūras ministre Urve Palo un Lietuvas enerģētikas ministrs Rokas Masiulis - plāno parakstīt kopīgu deklarāciju par enerģijas piegāžu drošības veicināšanu.

Kā skaidro Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Jurijs Spiridonovs, deklarācija ir veltīta diviem aspektiem: gāzes piegādes drošībai un arī piegāžu drošībai attiecībā uz elektroenerģiju.

„Protams, mēs to vērtējam ļoti pozitīvi, jo tas parāda, ka trīs Baltijas valstis ļoti labi sadarbojas savā starpā un ir solidāras krīzes situācijās, kam ir veltīta īpaša vieta deklarācijā,” pauda Spiridonovs.

 Tāpat šī deklarācija iezīmē skaidru plānu par nākotnē diskutējamajiem jautājumiem: „Primāri ir sinhronizācijas jautājums ar Rietumeiropas tīkliem.”

„Kopumā šis ir apliecinājums tam, ka reģions ir viens savā pozīcijā attiecībā uz tālāko attīstību enerģētikas jomā un pauž diezgan lielu apņēmību krīzes situācijās, ja tādas veidojas,” sacīja ministrijas pārstāvis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti