Par Rēzeknes «Depo» ugunsgrēku izmaksā otru lielāko apdrošināšanas atlīdzību Latvijas vēsturē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Par aizvadītā gada decembrī Rēzeknē nodegušā būvniecības preču veikala “Depo” mantu ir izmaksāta apdrošināšanas atlīdzība 5,8 miljonu eiro apmērā, un tā ir otra lielākā Latvijas apdrošinātāju vēsturē, informēja atlīdzības izmaksātājs “Ergo”.

Ugunsgrēks SIA “Depo DIY” veikala noliktavas ēkā izcēlās pērnā gada 12. decembrī, kad ar atklātu liesmu dega ēka 13 500 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēka rezultātā tika nopostīta ne tikai būve, bet arī visas tajā esošās iekārtas un preču krājumi.

Uzņēmums bija apdrošinājis sev piederošo inventāru, iekārtas, tai skaitā preču iekrāvējus un pacēlājus, preču krājumus un izdevumus negadījumu seku likvidēšanai, kā arī uzņēmējdarbības pārtraukšanas riskus.

Jau nākamajā dienā pēc negadījuma “Ergo” eksperti apsekoja notikuma vietu, un tika pieprasīta neatkarīga ekspertīze ugunsgrēka cēloņa noskaidrošanai un bojājumu novērtēšanai. Saskaņā ar ekspertīzes secinājumiem ugunsnelaimes ticamākais iemesls bija īsslēguma elektroinstalācijā radīto liesmu un dzirksteļu saskare ar degošiem materiāliem.

Operatīvi izskatot apdrošināšanas atlīdzības lietu, tika pieņemts lēmums un izmaksāta apdrošināšanas atlīdzība 5,8 miljonu eiro apmērā par ugunsgrēkā bojā gājušo mantu.

Papildus vēl aprēķina uzņēmējdarbības riska pārtraukšanas radītos zaudējumus.

“Saņemot aprēķinus, “Ergo” nekavējoties izmaksās papildu atlīdzību arī par zaudējumiem, kas radušies uzņēmējdarbības pārtraukšanas rezultātā pēc negadījuma,” skaidroja “Ergo” valdes locekle Baltijā Ingrīda Ķirse.  

“Depo DIY” valdes priekšsēdētājs Andris Kozlovskis informēja, ka izmaksātā atlīdzība ļaus atjaunot biznesu Rēzeknē.

“Diemžēl no neparedzētām nelaimēm neviens nav pasargāts, tāpēc ikvienam uzņēmējam, domājot par uzņēmuma darbības ilgtspēju, noteikti iesaku apdrošināt gan īpašumu, gan uzņēmējdarbības pārtraukšanas riskus,” pauda Kozlovskis.

KONTEKSTS:

Rēzeknē 2020. gada 12. decembrī naktī izcēlās ugunsgrēks būvniecības preču veikala "Depo" ēkā. Plkst.10.38 ugunsgrēku izdevās lokalizēt, tomēr dzēšanas darbi turpinājās vēl nedēļu.  Ēka dega pilnā platībā ar atklātu liesmu 13 500 kvadrātmetru platībā. No blakus esošās daudzdzīvokļu ēkas tika evakuēti iedzīvotāji. Cietušo ugunsnelaimē nav.

Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar ugunsgrēku veikalā "Depo" Rēzeknē.  

Baltijā līdz šim lielākā atlīdzība – 37 miljoni eiro – izmaksāta 2019. gadā par uzņēmuma "Mikrotīkls" nodegušo noliktavu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti