Panorāma

Zigmars Liepiņš sola divu, triju nedēļā izvērtēt operas finansiālo situāciju

Panorāma

Pasaules šaha lielmeistars grib Latvijas pilsonību

Ierosina "Liepājas metalurga" maksātnespēju

Par bezdarbniekiem var kļūt apmēram 1000 bijušie LM strādnieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Uz Nodarbinātības valsts aģentūru varētu doties aptuveni 1000 bijušie rūpnīcas darbinieki un strādnieki. Maksātnespējas administrators pirmdien atzina, ka darbiniekiem būs jārēķinās ar zināmām grūtībām, jo maksātnespējas procesa laikā tiks rūpīgi vērtēts, cik darbinieku varēs palikt uzņēmumā, lai "Liepājas metalurgu" (LM) uzturētu līdz investoru ienākšanai

„Es viņus novērtēju tiešām kā augstas raudzes speciālistus, sava aroda speciālistus un būtu žēl viņus zaudēt. Un es nedomāju, ka jaunais pircējs varēs atnākt ar kādu savu lielu cilvēku armiju un uzsākt ražošanu, viņam būs nepieciešami šie cilvēki, protams, tas būs katra darbinieka paša lēmums vai viņš paļausies un gaidīs vai meklēs sev citus izaicinājumus dzīvē," pauda Velmers.

Nodarbinātības valsts aģentūra Liepājā šobrīd piedāvā vien 178 vakantas darba vietas un tikai neliela daļa saistītas ar metalurģijas nozari. „Ja runājam tieši par to, kas saistīts ar metālapstrādi, mums ir nepieciešami 12 metinātāji uzņēmumos, nu te var varētu nosaukt – elektromontieri divi ir vajadzīgi, viens elektriķis, nu tā, tur skaitliski šie cipari citi nav tik lieli un ievērojami," saka Nodarbinātības valsts aģentūras vadītāja Dace Baumane.

Līdz šim Nodarbinātības Valsts Aģentūras Liepājas filiālē jau bija reģistrēti 159 metalurgi darbu no tiem atraduši tikai 18. Daļa iziet kursus. Bijušais „Liepājas metalurga" darbinieks Jurijs pirmo reizi savas dzīves laikā kļuvis par bezdarbnieku. Viņš kopš 1981. gada ar pārtraukumiem strādā LM un Krievijā celtniecības sfērā. „Man situācija ir traģiska, līdz šim brīdim savā vecumā man ir Krievijas pilsonība un, nezinot latviešu valodu, es darbu nekur neatradīšu. Vēršoties nodarbinātības aģentūrā, lai pārkvalificētos, man no sākuma jāapgūst valoda un tikai tad varu iziet citus kursus," saka Jurijs.

Šobrīd tie darbinieki, kas bija spiesti uz abpusējas vienošanās pamata atstāt metalurgu ir ieguvēji ne tikai izmaksāto kompensāciju. „Metalurgi", kas līdz pēdējam ticēja, ka uzņēmums atsāks darbu ir zaudējuši laiku jauna darba meklējumiem. Jau ziņots, ka uzņēmumā strādāt paliks vien pārsimts darbinieku, kas uzturēs „Metalurga" ražošanas iekārtas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti