«Liepājas metalurga» koncerna zaudējumi pusgadā - 21,75 miljoni latu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Grūtībās nonākušā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" koncerns šogad pirmajā pusgadā strādāja ar 97,682 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 36,2% mazāk nekā pērn attiecīgajā laika periodā. Uzņēmums šogad cieta zaudējumus 21,747 miljonu latu apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina biržai "NASDAQ OMX Riga" iesniegtais uzņēmuma finanšu pārskats.

Savukārt pats "Liepājas metalurgs" 2013.gada pirmajā pusgadā strādājis ar 92,725 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 35,8% mazāk nekā pērn pirmajā pusgadā, un cieta zaudējumus 21,051 miljona latu apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Zaudējumi skaidrojami ar vispārēju krīzi metalurģijas nozarē gan Eiropā, gan visā pasaulē, kā arī ar "Liepājas metalurga" apgrozāmo līdzekļu trūkumu. Tādēļ 2013.gada pirmajā pusgadā ražošana tika organizēta ar 44,6% noslodzi, bet šā gada otrajā ceturksnī tikai ar 14,3% noslodzi," sacīts "Liepājas metalurga" finanšu pārskata vadības ziņojumā.

Vienlaikus koncerna vadības ziņojumā minēts, ka "Liepājas metalurga" meitasuzņēmuma "Liepājas osta LM" pirmajā pusgadā pārkrauto kravu apmērs samazinājās par 49%, salīdzinot ar 2012.gada pirmajiem sešiem mēnešiem.

"Neto apgrozījumā ir notikušas strukturālas izmaiņas, tas ir, palielinājusies ieņēmumu sadaļa no kuģu fraktēšanas, bet visos pārējos segmentos ir samazinājums. Peļņas krituma pamatā ir izmaiņas apkalpoto kravu struktūrā, ko izraisīja "Liepājas metalurga" kravu plūsmas pilnīga apstāšanās šā gada aprīļa beigās, kā arī kravu konjuktūras izmaiņas pasaules izejvielu tirgos," teikts pārskatā.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka "Liepājas metalurgs" ir nonācis finanšu grūtībās. Kompānijas pamatražošana apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ ir pārtraukta. Savukārt uzņēmuma lielākie kreditori meklē risinājumus, kā grūtībās nonākušo kompāniju glābt.

Liepājas tiesa maijā ierosināja uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa lietu un uzdeva līdz 26.jūlijam iesniegt kompānijas glābšanas plānu. "Liepājas metalurgs" tiesai iesniedza lūgumu pagarināt plāna iesniegšanas termiņu par mēnesi, ko tiesa apmierināja.

2012.gada pirmajā pusgadā "Liepājas metalurga" koncerna apgrozījums bija 153,116 miljoni latu, bet grupas peļņa bija 1,374 miljoni latu. Savukārt pats "Liepājas metalurgs" pērn pirmajā pusgadā strādāja ar 144,412 miljonu latu apgrozījumu un guva 726 tūkstošu latu peļņu.

"Liepājas metalurgs" ir lielākais darba devējs Liepājā - kompānija nodarbina aptuveni divus tūkstošus cilvēku. Uzņēmuma akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga" otrajā sarakstā. Kompānijas koncernā ir stividors "Liepājas osta LM", "Sporta klubs "Liepājas metalurgs"", "Ledus halle "Liepājas metalurgs", būvmateriālu ražotājs "Rūķis LM", ka arī uzņēmumu "Metalurgs un Duna", "LM Resurss", "Liepājas naglas" un Igaunijas kompānija "LM Ressurss".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti