Dienas notikumu apskats

Dzelzceļa elektrifikācijas projektu tomēr plāno sākt Rīgas, nevis Ventspils virzienā

Dienas notikumu apskats

ES plāno piešķirt miljonus Baltkrievijai migrācijas stratēģijai un bēgļu centriem

Lidostai "Rīga" meklēs jaunu vadītāju, par pagaidu vadītāju ieceļ Ilonu Līci

Lidostu «Rīga» pagaidām vadīs Ilona Līce

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Starptautiskās lidostas „Rīga” padome piektdien, 13.janvārī, notikušā ārkārtas sēdē pieņēmusi zināšanai valdes priekšsēdētāja Armanda Jurjeva iesniegto paziņojumu par atkāpšanos no amata. 

Lidostas valdei uzdots izmaiņas nekavējoties reģistrēt Uzņēmumu reģistrā.

Jau ceturtdien kļuva zināms, ka pēc trešdien notikušās lidostas padomes sēdes ar Jurjevu ticies satiksmes ministra Ulda Auguļa padomnieks Artis Stucka, taču Jurjevs izvairās publiski komentēt savas atkāpšanās iemeslus un to iespējamo saistību ar trešdien notikušo sarunu.

Skaidrības par tikai pirms dažiem mēnešiem apstiprinātā Armanda Jurjeva atkāpšanās iemesliem vēl arvien nav – tos nekomentē nedz pats Jurjevs, nedz lidostas padomes priekšsēdētājs Juris Kanels.  

Bet viņš neuzskata, ka pirms dažiem mēnešiem izraudzīta valdes priekšsēdētāja atkāpšanās būtu saistāma ar kādu vēl atlases konkursa laikā pieļautu kļūmi.

 Pretendenti bija tādi, kādi bija, neviens netika ierobežots, un no tiem, kas bija pietiekušies, komisija izvēlējas labāko, norādīja Kanels. 

Juris Kanels: Lidostu «Rīga» pagaidām vadīs Ilona Līce
00:00 / 00:27
Lejuplādēt

Savukārt, lai darbs turpinātos nepārtraukti un lai valde būtu rīcībspējīga, valdes locekle  Ilona Līce tika iecelta par valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju līdz jauna valdes priekšsēdētāja iecelšanai, apliecināja Kanels.

Viņš arī atzina, ka pagaidām ir grūti runāt par termiņiem, kuros atradīs jaunu valdes priekšsēdētāju, bet ir “skaidrs, ka tas process netiks vilkts garumā”.

Līdz nākamās nedēļas beigām starptautiskās lidostas „Rīga” padome ar lidostas akcionāru – Satiksmes ministriju – vienosies par procedūru, kādā tiks izraudzīts jaunais uzņēmuma valdes priekšsēdētājs. 

Pēdējo gadu laikā starptautiskā lidosta „Rīga” vadības maiņu piedzīvojusi jau vairākkārt. Tā kā lidosta ir stratēģiski nozīmīgs uzņēmums, padomes locekļi vēlējušies uzzināt Jurjeva atkāpšanās iemeslus, taču no padomes locekļa Tāļa Linkaita teiktā izriet, ka pagaidām tos noskaidrot nav izdevies.

Viņš norādīja, ka  lidostai dzīve konkurences apstākļos nav viegla, un vadības maiņa, kas noved arī pie stratēģijas un taktikas maiņas, nav laba.  

To, ka biežā valdes priekšsēdētāju nomaiņa nenāk par labu darba atmosfērai lidostā, atzīst arī uzņēmuma padomes vadītājs Juris Kanels.  

Jau ziņots, ka tikai oktobrī amatā ieceltais Rīgas lidostas valdes priekšsēdētājs Armands Jurjevs iesniedzis atlūgumu. Jurjevs sacīja, ka no lidostas nolēmis aiziet personisku iemeslu dēļ un pēc paša privātas iniciatīvas.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti