Panorāma

Politiķu žestu valoda

Panorāma

Telefonintervija ar Juri Kaneli

Atkāpjas lidostas "Rīga" vadītājs

Rīgas lidostas valdes priekšsēdētājs Jurjevs atkāpjas no amata

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Tikai oktobrī amatā ieceltais Rīgas lidostas valdes priekšsēdētājs Armands Jurjevs iesniedzis atlūgumu, portālam lsm.lv apstiprināja lidostas pārstāve Laura Karnīte.

 

Armanda Jurjeva karjera: 

  • bijis IBM Latvijas pārstāvniecības vadītājs
  • 1997.10.- apstiprināts par AAS "Saules laiks" valdes priekšsēdētāju un izpilddirektoru
  • 1998.7.- atbrīvots no AAS "Saules laiks" valdes priekšsēdētāja amata
  • 2001.11.- SIA "Interinfo Latvijā" direktors
  • 2008.2.- pieteicis savu kandidatūru Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektora amata konkursā
  • uz 2012.10 -"Athena Consulting" Ltd. valdes priekšsēdētājs

    Avots: LETA
Jurjevs paziņojumu par atkāpšanos no amata iesniedza lidostai. 

Jurjevs portālam lsm.lv sacīja, ka no lidostas nolēmis aiziet personisku iemeslu dēļ un pēc paša privātas iniciatīvas. Vairāk viņam neesot ko teikt šajā jautājuma. Taujāts, vai viņa lēmumam, tomēr ir bijuši kādi profesionāli cēloņi, viņš atbildēja noliedzoši.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
 

Jurjevs norādīja ka piektdien, 13.janvārī, lidostas padome jau oficiāli lems par viņa atlūguma pieņemšanu. Latvijas Radio Jurjevs pauda, ka viņam esot „citi izaicinājumi”.

Jautāts, vai viņam piedāvāts darbs kādā citā kompānijā, viņš sacīja: “Es teiktu lielā mērā jā, bet līdz galējam apstiprinājumam tur vēl ir vajadzīgs laiks.”

Savukārt lidostas padomes loceklis Talis Linkaits norādīja, ka vēl trešdien, 11.janvārī, notikušajā padomes sēdē nekas neliecināja, ka Jurjevs varētu pamest lidostu.

“Es tiešām nezinu,” pauda Linkaits, sakot, ka arī pats labprāt uzklausītu Jurjevu.

Viņš apliecināja, ka padomei, ja vien Jurjevs pēkšņi pats nepārdomās līdz nākamajai padomes sēdei, būs jāpieņem Jurjeva atlūgums.

“Par to, kurš vismaz pagaidām pildīs valdes priekšsēdētāja pienākumus un kādā kārtībā mēs izraudzīsimies nākamo valdes priekšsēdētāju – vai tas būs konkurss vai kāda cita kārtība, padome lems rīt,” sacīja Linkaitis. 

Dienu pirms starptautiskās lidostas ''Rīga'' valdes priekšsēdētājs Armands Jurjevs paziņoja par atkāpšanos no amata, lidostā viesojās un ar viņu runāja satiksmes ministra Ulda Auguļa (Zaļo un zemnieku savienība) padomnieks Artis Stucka. Viņš aģentūrai LETA pauda, ka viņa vizīte lidostā  11.janvārī bija saistīta ar lidostas ''Rīga'' padomes sēdi. Taujāts, vai ticies ar Jurjevu arī divatā, viņš atbildēja izvairīgi un skaidru atbildi nesniedza, vien norādot, ka runājis ar uzņēmuma valdi un spriests par lidostas darbu.

Savukārt, atbildot, vai runāts arī par Jurjeva atkāpšanos no amata, viņš uzsvēra, ka plašākus komentārus nesniegs, un telefonsarunu pārtrauca.

Latvijas Televīzijai (LTV) ir zināmas divas neoficiālas versijas par iespējamo Jurjeva motivāciju. Pirmā – ka viņš kā no privātā biznesa vides nācis, turklāt konkursā izvēlēts cilvēks, neesot bijis ērts ar politiķiem saistītajiem valdes locekļiem un kļuvis par iekšējo intrigu upuri. Otra versija ir, ka Jurjevam bijušas problēmas saprasties arī ar pārējo lidostas kolektīvu. 

Jurjevs LTV atzina, ka "bija padomes sēde, kurā Stucka pārstāvēja ministriju". "Pēc tam mums bija saruna, kurā pateicu, ka pārtraucu savu līgumu, tā bija mana iniciatīva".

"Tā bija mana iniciatīva. Politiskā spiediena nebija," uzsvēra Jurjevs.

Lidostas padomes priekšsēdētājs Juris Kanels LTV atzina, ka viņam Jurjeva atkāpšanās no lidostas vadītāja amata bijusi pārsteigums, jo vēl vakar nekas par to neliecināja. "Tā ir viņa griba, kā viņš to pats paskaidroja," sacīja Kanels. "Šis iesniegums ir saistīts ar viņa personīgajiem iemesliem un mums ir diezgan liels pamats tos respektēt."

Kanels norādīja, ka Jurjeva darbs lidostas vadībā vēl nav vērtēts, jo kopš viņa nonākšanas uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatā ir pagājuši vien nepilni trīs mēneši. "2,5 mēneši ir pārāk īss laiks, lai vērtētu darbu," noteica lidostas padomes priekšsēdētājs. "Tāpēc nekāda vērtēšana nebija iespējama un nebija arī notikusi."

Kanels atturējās komentēt izskanējušās neoficiālās versijas par iespējamo Jurjeva motivāciju pamest darbu lidostā. "Negribu sākt tagad te analizēt, īpaši vēl jo vairāk, ja pats Jurjeva kungs šādus skaidrojumus nesniedz."

Jau ziņots, ka pērn oktobrī oficiāli apstiprināta starptautiskās lidostas “Rīga” jaunā valde. Par valdes priekšsēdētāju apstiprināts Armands Jurjevs, valdē strādā arī Irina Feļdmane, Lauma Jenča, Ilona Līce un Normunds Freibergs.  Zināms arī, ka lidostas padomē par šiem kandidātiem nebija vienprātības - īpaši par  Armandu Jurjevu valdes priekšsēdētāja amatā.  

Drīz pēc iecelšanas amatā Jurjevs intervijā Latvijas Radio stāstīja, ka viņam nav politiskas aizmugures, bet viņš negrasās pakļauties politiskajam spiedienam un amatā pieņemt lēmumus, kas būtu pretrunā ar viņa profesionālo ētiku. Savukārt, ja tāds spiediens būs un to nevarēs izturēt, tad viņam būs amats jāatstāj.

2008. gadā Jurjevs pretendējis uz ģenerāldirektora amatu Latvijas Televīzijā, bet 2009.gadā uz Latvijas Radio vadītāja vietu. Toreiz vadošie amati viņam gāja secen. Jurjeva vārds figurē “Panamas papīros” kā Britu Virdžīnu salās reģistrēta “Kingsrose Books Corporation” akcionārs. Lidostas padomes priekšsēdētājs Juris Kanels norāda – Latvijā nav likumiska pamata vērsties pret kādu, kura vārds būtu minēts šajos dokumentos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti