Latvijas miljonāru saraksta 1.vietā - «Mikrotīkls» līdzīpašnieks Arnis Riekstiņš

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas miljonāru jaunākā saraksta pirmajā vietā ierindots informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "Mikrotīkls" līdzīpašnieks Arnis Riekstiņš, kurš gadu iepriekš bija ceturtajā pozīcijā, liecina "Dienas Biznesa" apkopojums "100 Latvijas turīgākie cilvēki".

Riekstiņa bagātība lēsta 172 miljonu eiro apmērā, kas ir par 10 miljoniem eiro vairāk nekā gadu iepriekš.

Savukārt otrajā vietā ierindots "Rietumu bankas" līdzīpašnieks Leonids Esterkins, kura bagātība lēsta 120 miljonu eiro apmērā, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš ir samazinājums par 106 miljoniem eiro. Gadu iepriekš Esterkins bija trešā turīgākā Latvijas iedzīvotāja pozīcijā.

Vienlaikus līdzšinējie saraksta līderi - "ABLV Bank", kurai šogad sākts likvidācijas process, īpašnieki Oļegs Fiļs un Ernests Bernis - ierindoti saraksta trešajā un ceturtajā pozīcijā. Fiļa bagātība lēsta 100 miljonu eiro apmērā, kas ir par 215 miljoniem eiro mazāk nekā gadu iepriekš, bet Berņa - 98 miljonu eiro apmērā, kas ir samazinājums par 214 miljoniem eiro.

Savukārt saraksta piektajā vietā (gadu iepriekš - septītā vieta) ierindots zāļu ražotāja "Olainfarm" bijušais īpašnieks Valērijs Maligins, kurš mira 2017.gada decembrī. Viņa bagātība jaunākajā sarakstā lēsta 88 miljonu eiro apmērā, kas ir par 18 miljoniem eiro vairāk nekā gadu iepriekš.

Latvijas 100 turīgāko iedzīvotāju saraksta pirmajā desmitniekā ir arī Justs Nikolajs Karlsons, kura bagātība lēsta 75 miljonu eiro apmērā, kas ir kritums par diviem miljoniem eiro, Arkādijs Suharenko, kura bagātība lēsta 62 miljonu eiro apmērā, kas ir kritums par 54 miljoniem eiro, Jānis Zuzāns, kura bagātība lēsta 60 miljonu eiro apmērā, kas ir pieaugums par diviem miljoniem eiro, Uldis Asars, kura bagātība lēsta 56 miljonu eiro apmērā, kas ir kāpums par 20 miljoniem eiro, un Egils Butka, kura bagātība lēsta 48 miljonu eiro apmērā, kas ir kāpums par astoņiem miljoniem eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti