Dienas ziņas

Pieaug interese par tautas mākslu

Dienas ziņas

Daugavpils Universitātē – Lituānistikas centrs

AS "KVV Liepājas metalurgs" – grūtības ar naudu

«KVV Liepājas metalurgs» cenšas atspēkot baumas par ražošanas iekārtu izvešanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" vadība pirmdien, 8.februārī, pēc ilgāka laika dažus žurnālistus ielaida velmētavas telpās un elektrotērauda kausēšanas cehā, lai vēlreiz kliedētu baumas, ka no uzņēmuma tiek izvestas ražošanas iekārtas.

Šobrīd uzņēmumā "KVV Liepājas metalurgs" ražošana nenotiek. Pēc pagājušā nedēļā redzētās kravu mašīnu kustības uzņēmuma teritorijā pilsētā sākās runas, ka no cehiem tiek izvestas un pārdotas iekārtas. To noliedz gan uzņēmuma vadība, gan darbinieki. Tāpat tiek apšaubīts, vai modernās elektrotērauda kausēšanas ceha iekārtas pēc tik ilgas dīkstāves būs iedarbināmas.

"Iedarbināt droši vien, ka varēs pēc sagatavošanas darbiem pietiekoši nopietniem, jo rudenī tika veikts apjomīgs darbs, tika izlaists no kontūriem, no iekārtām ūdens, izpūsts ar gaisu, nu, cik tas ir iespējams. To mēs darījām pirmoreiz, nu par rezultātu zinās tad, kad pildīs atpakaļ," stāsta "KVV Liepājas metalurgs" darbinieks Ainars Gruntmanis.

Elektrotērauda kausēšanas cehā šobrīd izskatās drūmi, grīdas klāj bieza putekļu kārta. Tomēr tur uz maiņām strādā septiņi darbinieki, kas uzrauga iekārtas, savukārt velmētavā notiek remontdarbi.

Pārdodot metāllūžņus, plānots iegūt līdzekļus sagatavju iegādei. Patlaban metalurģijas ražotnei ir problēmas ar apgrozāmajiem līdzekļiem.

Tiesvedības rezultātā ar metalurģijas uzņēmuma maksātnespējas administratoru Haraldu Velmeru bija arestēti "KVV Liepājas metalurgs" konti un šobrīd uzņēmumam joprojām nav pieejami 300 000 eiro, kas atrodas pie tiesu izpildītāja.

"Šajos apstākļos mums ir svarīgs katrs cents, apgrozāmo līdzekļu bloķēšana sarežģī situāciju, kaut vai lai atmaksātu gāzes parādu. Pēc divām dienām darbiniekiem arī jāizmaksā alga, paši saprotiet," norādīja "KVV Liepājas metalurga" valdes loceklis Igors Talanovs.

Jau ziņots, ka AS "Latvijas gāze" draudējusi pārtraukt uzņēmumam gāzes piegādi, jo kavēti vairāki maksājumi, bet bez gāzes metalurģijas uzņēmums nevar nodrošināt ražošanu.

"KVV Liepājas metalurgs" vadība pastāstīja, ka pirmdien tiek saskaņots parāda atmaksas grafiks, kas apmierinās abas puses, un jau dienas beigās metalurģijas uzņēmums solās veikt pirmo pārskaitījumu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti