Dienas ziņas

Sodus par piena kvotas pārsniegšanu neatcels

Dienas ziņas

Sola samazināt apkures tarifu Rēzeknē

Cērenieku ikdiena – putekļi un izsisti auto stikli

Jau šosezon sola samazināt apkures tarifu Rēzeknē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 8 mēnešiem.

Akciju sabiedrība “Rēzeknes siltumtīkli” un pilsētas vadība sola samazināt siltumenerģijas tarifus jau šajā apkures sezonā. Šobrīd visā pilsētā ir pabeigti katlumāju modernizācijas projekti un jaunie tarifi jau iesniegti apstiprināšanai regulatoram. Rēzeknes pilsēta tarifu samazināšot līdz Rīgas cenām.

Otrdien svinīgi tika iedarbinātas jaunās koģenerācijas iekārtas Rēzeknes pilsētas ziemeļu rajona katlumājā, kas bija pēdējais pilsētas katlumāju modernizēšanas etaps. Pašreizējais siltumenerģijas tarifs Rēzeknē ir 61,64 eiro par megavatstundu, un varasvīri sola to samazināt jau šajā apkures sezonā.

„Pēc jauno iekārtu ieviešanas ekspluatācijā koģenerācijas stacija Ziemeļu rajona katlu mājā mums ir iesniegts Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā jauns tarifa projekts. Šis jaunais projekts paredz tarifa samazinājumu tieši šeit, šajā katlu mājā kaut kur uz 9 % - tas ir 5 eiro. Cik sanāks tas kopējā uzņēmumā, grūti to pateikt, jo to lems regulators,” skaidro AS “Rēzeknes siltumtīkli” valdes loceklis Aldis Mežals.

Plānots, ka Ziemeļu rajona katlumājas pielāgošana darbībai koģenerācijas režīmā varētu ļaut samazināt apkures tarifu pilsētā vēl par 5%. Tomēr rēzeknieši uz šiem solījumiem raugās piesardzīgi.

„Man joprojām ir mīkla, jo visam, ko jaunu atklāj, ir tikai tāds īss, it kā reklāmas periods, tādēļ, iespējams, ka cenas būs zemākas, bet kopumā dzīve uzņem apgriezienus un tas viss atspoguļojas. Pirmais etaps varbūt arī būs tāds reklamējošs, bet pēc tam vienalga aizies pa vecam, jo ekonomikas tendences ir jūtamas pēc cenām veikalos un arī pēc maciņa,” pamanījusi rēzekniete Gaļina.

Arī Tamāra, kura dzīvo Rēzeknes pilsētas Ziemeļu rajonā, ir neticīga:

“Nekad nekas nesamazināsies, bet mūs, pensionārus pavisam nospiedīs ar „milzīgajām pensijām”… Lai viņi kaut 100 katlus uzstāda, nekas nesamazināsies! Gribētos ticēt, ka būs mazāk, bet, ja būs vairāk, tad mēs vairs nespēsim samaksāt, jo tās vienkārši ir šausmas. Un tad būsim parādnieki, nezinu, kas būs tālāk.”

Rēzeknē spēkā esošais siltumenerģijas tarifs ir par aptuveni 2 eiro augstāks kā Daugavpilī, taču siltuma ražotājs sola tos samazināt līdz Rīgas līmenim.

 

 

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti