Igauņu uzņēmējs pārveidos alkohola supermārketu Ainažos par būvmateriālu veikalu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Igaunijas alkohola supermārkets “Goalco” Ainažos pārāk mazas peļņas dēļ šonedēļ beigs savu darbību un ar laiku pārtaps par būvmateriālu veikalu, ziņo Igaunijas sabiedrisko mediju portāls ERR.

Alkohola akcīzes pazemināšanas Igaunijā un Latvijā plānotās akcīzes celšanas dēļ pierobežas veikala peļņa ir nenozīmīga, tāpēc veikala īpašnieki saskatīja lielāku potenciālu veikala telpu izmantošanai, pārveidojot to par būvmateriālu veikalu, paziņoja uzņēmuma “Co Alco” SIA vadītājs Veljo Madibergs.

Pēc viņa teiktā, akcīzes nodokļa samazināšana Igaunijā mainīja sabiedrības viedokli un, lai gan alkohola cenu starpība Latvijā un Igaunijā nav būtiski mainījusies, cilvēki uzskata, ka Igaunijā un Latvijā grādīgo dzērienu cenas būtībā ir izlīdzinājušās.

Madibergs paudis, ka Igaunijas valdība būtībā īstenojusi labu mārketinga kampaņu, kuras rezultātā cilvēkus izdevās novērst no pierobežas alkohola tirdzniecības, lai gan mazumtirdzniecības cenas Igaunijā nav samazinājušās.  

Alkohola veikalu “Goalco” apsaimniekojošais Latvijas uzņēmums “Co Alco” pilnībā pieder Igaunijas pilsonim Veljo Madibergam, kurš ir arī uzņēmuma patiesais labuma guvējs, liecina “Crediweb” informācija.

“Lursoft” dati liecina, ka uzņēmums reģistrēts 2018. gadā, un 2020. gada sākumā uzņēmumam bija 52 196,88 eiro nodokļu parāds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti