Dienas ziņas

NVD nevienojas ar reģionālajām slimnīcām

Dienas ziņas

Sveicam aktrisi Lolitu Cauku jubilejā!

Caurlaides ienes Jūrmalas budžetā 2 miljonus eiro

Iebraukšanas caurlaides Jūrmalas budžetam ik gadu dod divus miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem un 2 mēnešiem.

Iebraukšanai Jūrmalā no 1.aprīļa  jāiegādājas  caurlaide par diviem eiro. Iebraukšana maksas pašvaldības budžetu ik gadu papildina par aptuveni diviem miljoniem eiro.

Jau kopš 1996.gada  lielākā daļa Jūrmalas pilsētas atrodas īpaša režīma zonā, kurā iebraucot  jāiegādājas  caurlaides. Izņēmums ir elektroautomobiļi, cilvēki ar invaliditāti un tie, kuriem ir nosūtījums uz kādu no Jūrmalas ārstniecības iestādēm.

Uzrunātie autovadītāji  pie šādas kārtības  ir pieraduši. “Cilvēki tak ir strādājuši. Ceļi jāuztur kārtībā, un pašai Jūrmalai naudiņa ir vajadzīga labiekārtošanai. Kāpēc gan nesamaksāt tos 2 eiro? Es neesmu pret,” saka autovadītājs no Engures novada Andris.

Statistika liecina, ka iebraucēju skaits pieaug. 2015.gadā ieņēmumi no caurlaižu pārdošanas bija 2,2 miljoni eiro, kas ir par 200 000 vairāk nekā gadu iepriekš un par 500 000 vairāk nekā 2013.gadā.

“Pamatā tā ir nauda, kas tiek tērēta pilsētas galveno ielu uzturēšanā un satiksmes organizācijā,” stāsta Jūrmalas domes izpilddirektora pienākumu izpildītājs Artūrs Grants. Saistošie noteikumi paredz, ka šis finansējums tiek izlietots arī vides aizsardzībai un tūrisma attīstībai.

Nodevās samaksātā nauda gan nav iezīmēta un nonāk pašvaldības pamatbudžetā, tāpēc pašiem jūrmalniekiem ir grūti spriest, vai tā izlietota racionāli. “Es redzu, ka Jomas iela ar katru gadu kļūst mazliet labāka, ka puķes ir vairāk, kas man patīk. Bet ielas – tur pastāvīgi vajag remontus, ļoti ātri novalkājas,” stāsta jūrmalniece Žanna.

Pludmales apmeklētāji stāsta, ka vasarā problēmu neesot, bet šajā starpsezonā saimnieka roku īsti nejūtot. “Tādā daudzumā aļģēm gan nevajadzētu būt. Un arī tualetes - vasarā te ir pārvietojamās, bet tagad, ja cilvēkam ir vajadzība, tad kur - krūmos. Nu, tāda arī visa ekoloģija,” saka jūrmalnieks Demjans.

Domē skaidro, ka no 15.maija pludmale tiekot tīrīta divas reizes dienā, bet šobrīd aļģes esot nevis netīrumi, bet gan dabisks process, kas no vides viedokļa jāsaglabā.

Iebraukšanas maksa Jūrmalā ir spēkā no 1. aprīļa līdz 30. septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti