EM: Nodarbinātības līmenis Latvijā šogad varētu pieaugt līdz 65,8%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijā šogad nodarbinātības līmenis varētu pieaugt līdz 65,8% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem, kas būtu par 2,7 procentpunktiem vairāk nekā 2012.gadā, teikts jaunākajā Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par makroekonomisko situāciju valstī.

EM sagaida, ka šogad situācija darba tirgū turpinās uzlaboties, taču vienlaikus līdz ar lēnākiem ekonomikas izaugsmes tempiem arī uzlabojumi darba tirgū kļūs mērenāki.

Saskaņā ar ministrijas prognozēm 2013.gadā nodarbināto skaits palielināsies par aptuveni 3%, salīdzinot ar 2012.gadu. Gada izteiksmē nozīmīgākais nodarbinātības pieaugums sagaidāms otrajā un trešajā ceturksnī.

2013.gadā būtiskākais darbaspēka pieprasījuma pieaugums būs apstrādes rūpniecībā un komercpakalpojumu sektorā. Minētās nozares nodrošinās vairāk nekā trīs ceturtdaļas no jauno darbavietu pieauguma, norāda EM.

EM prognozē, ka turpinās samazināties arī bezdarbs. Pēc EM aplēsēm, līdz 2013.gada beigām vidējais bezdarba līmenis varētu samazināties līdz aptuveni 11%, bet gada vidējais rādītājs varētu būt 12% jeb par 2,9 procentpunktiem mazāks nekā 2012.gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti