Britu banka: Vasarā var nākties mainīt valsts monetāro politiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lielbritānijas Centrālās bankas pārstāvji ziņo, ka tās īstenotie finanšu stabilizācijas pasākumi pēc “Brexit” balsojuma darbojas sekmīgi un finanšu sistēmai krīze nedraud. Tomēr ilgtermiņā varētu rasties ekonomiskas problēmas, un banka pieļauj iespēju mīkstināt monetāro politiku.

“Manuprāt, ekonomiskās attīstības perspektīvas pasliktinās un vasarā nāksies mīkstināt monetāro politiku. Monetārās politikas komiteja jūlijā un augustā veiks ekonomiskās situācijas novērtējumu, tai skaitā ņemot vērā inflācijas prognozi. Augustā mēs arī apspriedīsim  iespējamos ekonomikas stimulēšanas pasākumus un nepieciešamības gadījumā izmantosim visus pieejamos instrumentus,” norādīja  Lielbritānijas bankas vadītājs Marks Kērnijs.

Bankas vadītājs arī informēja, ka bija izstrādāti plāni krīzes situācijai pēc iedzīvotāju balsojuma par izstāšanos no Eiropas Savienības. Tie ir efektīvi, un nopietnas briesmas valsts finanšu sistēmai nedraud.

Tomēr referendums jau ir atstājis negatīvu ietekmi uz valsts ekonomiku. Mārciņas vērtība nokritusies līdz zemākajam punktam 31 gada laikā.

Skotijas Karaliskās bankas akcijas šonedēļ zaudēja piekto daļu savas vērtības, un akciju cenas kritušās arī citu Eiropas valstu biržās. 

Jau ziņojām, ka lielākās pasaules reitingu aģentūras samazinājušas Lielbritānijas kredītreitingu. Savukārt Lielbritānijas finanšu ministrs Džordžs Osborns brīdina, ka būs jāceļ nodokļi un jāsamazina valsts izdevumi.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti