Bezdarbs aprīlī samazinājies līdz 10,4%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Reģistrētā bezdarba līmenis valstī šā aprīļa beigās bija 10,4% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita. Salīdzinot ar martu, tas samazinājies par 0,4% punktiem, informēja Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

Aprīļa sākumā bija reģistrēti 107 063 bezdarbnieku, bet aprīļa beigās – 102 760. Bezdarbnieku skaits valstī mēneša laikā ir samazinājies par 4 303 cilvēkiem.

Zemākais bezdarba līmenis aprīļa beigās reģistrēts Rīgas reģionā – 6,8%, augstākais tas bija Latgalē – 21,0%. Kurzemē bezdarba līmenis bija 11,1%, Zemgalē – 11,2% un Vidzemē – 12,5%.

Aprīlī bezdarbnieka statuss tika piešķirts 8 419 personām, tas ir par 94 cilvēkiem jeb 1,1% vairāk nekā martā. 6 905 bezdarbnieki aprīlī iekārtojās pastāvīgā darbā un par to informēja NVA, bet 4 810 zaudēja bezdarbnieka statusu, jo bez attaisnojoša iemesla nepildīja bezdarbnieka pienākumus.

Aprīlī darba devēji pieteica 4001 brīvo darba vietu, un tas ir par 48,7% vairāk nekā martā. Kopumā aprīļa beigās NVA datu bāzē bija 5 425 NVA filiālēs reģistrētās brīvās darba vietas.

Visvairāk ar NVA starpniecību darba devēji aprīlī meklēja veikalu pārdevējus, palīgstrādniekus, šuvējus, pavārus, kūdras ieguves palīgstrādniekus, kuģu remontatslēdzniekus, pastniekus, vilcējautomobiļa vadītājus, kuģubūves atslēdzniekus, rokas lokmetinātājus, sezonas lauksaimniecības strādniekus, veikala kasierus, programmētājus un pārdošanas speciālistus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti