Azartspēļu uzņēmumi nemierā ar liegumu atvērt jaunas spēļu zāles

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgas dome vairākus gadus atteikusies izsniegt atļaujas uzņēmējiem atvērt azartspēļu zāles vai kazino. Pašlaik tiesās atrodas četras lietas, kad uzņēmēji domes lēmumus apstrīdējuši, viens pieteikums prasa atlīdzināt zaudējumus 119 000 latu apmērā.

Latvijas Spēļu biznesa asociācijas vadītājs Ģirts Ludeks stāsta, ka azartspēļu uzņēmēji jau sapratuši, ka domes deputāti likumu ne tikai traktē atšķirīgi, bet to arī paplašina, tomēr noliedz, ka varētu būt vairāk tiesvedību pret Rīgu.

Tagad tiek gaidīts jauns azartspēļu likums. „Visi samierinājušies ar to, ka Rīgā atļaujas nedod. Vienīgais skumji, ka totalizatoriem nedod atļauju darboties jau esošā spēļu zālē. Visā pasaulē totalizatori darbojas stadionos, tur, kur notiek sporta spēles. Pamatojums, ka mēs radīsim kaitējumu… nu nezinu,” saka Ludeks.

Ģirts Ludeks par azartspēļu zālēm
00:00 / 01:03
Lejuplādēt

„Principā azartspēļu iekārtu un zāļu skaits Rīgā un Latvijā kā pirms četriem gadiem samazinājās uz pusi, tā arī ir konstants. Pieauguma nav. Nesaprotu, par ko būtu bažas, ja būtu tolerantāka pieeja. Tajā pašā laikā mēs visu laiku neredzam un it kā aizmirstam par to, kas notiek interneta vidē. Tas ir daudz bīstamāk, kaitīgāk un valstij iet garām nodokļi,” viņš nosaka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti