Dienas ziņas

Arheoloģiskā izpēte daudz atklājusi par Valmieras vēsturi

Dienas ziņas

Komercbankas – pret “atslēgu nolikšanu”

Aug piekrišana Latvijas produkcijai

Aug piekrišana Latvijas produkcijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kopš Krievijas ieviestā pārtikas preču embargo un tam sekojušā Latvijas ražotāju aicinājuma vairāk atbalstīt savējos, vietējo labumu noiets audzis. Sestdien uzņēmēji iznāca Rīgas ielās, lai par saviem veikumiem stāstītu ikvienam garāmgājējam.

Popularizējot Latvijā radīto produkciju, gājienā apkārt Ministru Kabinetam sestdien devās visdažādākie uzņēmumi – picu cepēji, kosmētikas, betona, vannu un makaronu ražotāji, laba garastāvokļa pārdevēji.

Procesija noslēdzās Vērmanes dārzā, kur šodien viss piedāvātais arī aplūkojams tirdziņā. “Kafija Tev” ir trīs cilvēku ģimenes uzņēmums. Tā īpašniece Ivita Sūniņa atklāj – neatkarīgi no biznesa lieluma, ir prieks vērot, ka Latvijā saražotais un piedāvātais kļūst aizvien daudzveidīgāks. "Mēs esam izauguši jau tik tālu, ka spējam radīt visu ko. Mums vairs nav tik ļoti nepieciešami resursi no citām valstīm. Es esmu priecīga. Es ceru, ka mēs piedalīsimies arī nākamgad. Un es ceru, ka arī izejvielas radīsies aizvien vairāk Latvijā, kādas mums ir nepieciešamas, lai viss varētu būt 100%," saka uzņēmēja Ivita Sūniņa.

Kampaņu “Latvijas labums” ar saukli “Pērc vietējo” Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera kopā ar partneriem sāka pirms mēneša. Nule veikta iedzīvotāju aptauja par to, vai viņu iepirkšanās paradumi šajā laikā mainījušies. "Vairāk nekā 40% atbildēja, ka, jā, patiešām viņi šajā laikā ir vairāk izvēlējušies Latvijas preci. Tirgotāji arī saka, ka zināms uzlabojums jau ir. Procentuāli pērk vairāk Latvijas produkciju. Tādi ir pirmie rezultāti," klāsta Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadītājs Jānis Endziņš.

Šādu parādi un vietējo ražotāju svētkus Rīgas centrā plānots iedibināt kā ikgadēju tradīciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti