Ārvalstu vizītēs jaunievēlētais prezidents vairāk uzmanības pievērsīs Rietumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Plānojot ārvalstu vizītes, Valsts prezidentam turpmāk būtu jāsabalansē attiecību veidošana gan ar Austrumiem, gan Rietumiem, neaizmirstot arī par tuvākajiem kaimiņiem, intervijā LTV raidījumam „Sastrēgumstunda” sacīja trešdien ievēlētais prezidents Raimonds Vējonis (ZZS).

Līdzšinējais prezidents vairāk centies veidot attiecības ar Austrumiem, jo Latvijas tirgum tas ir būtiski, sacīja Vējonis. Taču savā prezidentūrā viņš vēlas sabalansēt attiecību veidošanu arī ar rietumvalstīm.

Turklāt nedrīkst aizmirst arī par Latvijas tuvākajiem kaimiņiem, īpaši Lietuvu, Igauniju un Somiju, norādīja jaunievēlētais prezidents.

Tāpat uzņēmējdarbības attīstībai Latvijai būtiska ir prognozējama nodokļu politika un fiskālās disciplīnas ievērošana. Tas dotu labu signālu  investoriem.

Taujāts par Latvijas reģionu attīstību, Vējonis sacīja, ka tai jābūt vienmērīgai visā Latvijā. Viņš solīja savas prezidentūras laikā doties uz reģioniem un tikties ne tikai ar pašvaldību vadītājiem, bet arī citiem iedzīvotājiem, izglītības un kultūras darbiniekiem.

Reģionu attīstība, Vējoņa ieskatā, ir arī plānot ceļu tīklu, slimnīcu  un izglītības iestāžu attīstību. Tai pat laikā ir jārēķinās, ka mazās pašvaldībās investīcijas uz vienu iedzīvotāju būs augstākas. „Valsts būs mirusi, ja mēs visu koncentrēsim tikai Rīgā vai Pierīgā,” sacīja Vējonis.

Ziņots, ka trešdien, 3.jūnijā, Valsts prezidenta amatā ievēlēts aizsardzības ministrs, Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) izvirzītais Raimonds Vējonis.

"Par" Vējoni kā prezidentu aizklātās vēlēšanās nobalsoja 55 Saeimas deputāti, "pret" - 42 . Paredzēts, ka Vējonis oficiāli amatā stāsies pēc svinīgā solījuma nodošanas 8.jūlijā. 

Pilns trešdienas vēlēšanu dienas teksta tiešraides arhīvs te.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti