Aprīlī mazumtirdzniecībā gada pieaugums par 10,5%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

2014. gada aprīlī, salīdzinot ar martu, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums palielinājās par 2,5%, bet, salīdzinot ar pagājušā gada aprīli, pieaugums sasniedza 10,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie sezonāli izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās.

Mēneša laikā pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 1,2%, bet nepārtikas preču apgrozījums – par 3,5%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, aprīlī salīdzinājumā ar martu ir pieaudzis par 4%. Gadu iepriekš – 2013. gada aprīlī salīdzinājumā ar 2013.gada martu – apgrozījums samazinājās par 1,5%.

2014. gada aprīlī salīdzinājumā ar 2013. gada aprīli pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 10,5%.

Gada laikā pārtikas preču grupā tas pieauga par 9,7%. Nepārtikas preču tirdzniecības apjoms palielinājās par 11%. Straujākais apgrozījuma pieaugums aprīlī bija autodegvielas mazumtirdzniecībā – par 24,3%, metālizstrādājumu, instrumentu, būvmateriālu un santehnikas mazumtirdzniecībā – par 21,4%, kā arī apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā – par 16,8%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, salīdzinot ar pagājušā gada aprīli, ir pieaudzis par 9,7%. Lielo pieaugumu gada griezumā veicināja 2014. gada aprīļa labvēlīgie laika apstākļi, kas, salīdzinot ar 2013. gada vēlo pavasari, paātrināja sezonas preču tirdzniecības sākumu.

Šā gada pirmajos četros mēnešos salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmajiem četriem mēnešiem pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem apgrozījums mazumtirdzniecībā kopumā ir pieaudzis par 4,4%. Par 4,8% ir palielinājies pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, bet nepārtikas preču mazumtirdzniecība pieaugusi par 4,1%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījuma pārmaiņas
(% pret iepriekšējā gada attiecīgo mēnesi, salīdzināmajās cenās, kalendāri izlīdzināti dati)

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti