Aicina izteikt viedokli, kam valsts budžeta grozījumos piešķirt līdzekļus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Finanšu ministrija (FM) aicina iedzīvotājus aktīvi sekot līdzi un izteikt viedokļus par nākamā gada budžeta veidošanu. Pie šī uzdevuma valdība ķersies 30. jūlijā. Jau tagad zināms, ka visām iecerēm naudas nepietiks – ministrijas nākamā gada budžetā dažādām vajadzībām pieprasījušas kopumā papildus 550 miljonus latu, bet pieejami ir vien 50 miljoni.

Politiķiem nāksies izdarīt smagas izvēles – kam naudu piešķirt un kam ne. Lai no pieņemtajiem lēmumiem ieguvēja būtu iespējami lielāka sabiedrības daļa, FM aicina iedzīvotājus piedalīties interneta aptaujā. Tajā ir uzskaitīti dažādu ministriju izvirzītie mērķi, un iedzīvotājam no saraksta jāizvēlas viena vissteidzamāk atbalstāmā nozare.

„Pirms 30.jūlija, pirms valdība uzsāks diskusijas, mēs informēsim gan sabiedrību, gan nozares ministrijas, gan ministrus par to, kādi ir rezultāti, ko iedzīvotāji ir izvēlējušies par prioritātēm un kāds ir iedzīvotāju viedoklis. Skaidrs ir tas, ka būs ļoti spraigas diskusijas valdībā, ministri lauzīs šķēpus kā katru gadu, veidojot budžetu, un iespējams, ka šī aptauja būs atskaites punkts kādam ministram, lai pieņemtu gala lēmumu,” pieļāva FM pārstāvis Aleksis Jarockis.

Aptauja atrodama Finanšu ministrijas mājaslapā fm.gov.lv. Dažu stundu laikā kopš aptaujas atvēršanas, savu viedokli izteikuši vairāk nekā 1000 cilvēku gan Latvijā, gan ārzemēs. No viena datora gan iespējams nobalsot tikai vienreiz, un ministrija cer, ka ģimenēs, kur ir šāda situācija, aptauja par budžetu pat varētu izraisīt veselīgu diskusiju ģimenes lokā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti