Krievija apņemas kompensēt jēlnaftas pārprodukciju aprīlī saskaņā ar OPEC+ vienošanos

Krievija ir pārsniegusi savas saistības attiecībā uz jēlnaftas ieguvi aprīlī un drīzumā iesniegs naftas eksportētājvalstu organizācijai OPEC un tās sabiedrotajiem plānu, kā kompensēt papildu ieguves apjomu.

Krievijas Enerģētikas ministrijas izplatītajā paziņojumā pausts, ka pārprodukcija radusies tehnisku iemeslu dēļ, kas saistīti ar ievērojamu ražošanas samazinājumu, piebilstot, ka Krievija joprojām ir apņēmības pilna brīvprātīgi ierobežot ražošanu saskaņā ar pašreizējo OPEC+ vienošanos.

Paziņojums izskan nepilnas divas nedēļas pirms plānotās naftas eksportētājvalstu organizācijas un tās sabiedroto sanāksmes Vīnē, kurā plānots spriest par turpmāko ieguves ierobežošanu, kas pašlaik ir spēkā līdz gada pirmajai pusei.

OPEC+ ir apturējusi aptuveni divu miljonu barelu produkcijas dienā, lai novērstu pārpalikumu un stabilizētu cenas. Paredzams, ka 22 valstu alianse ierobežojumus pagarinās līdz gada otrajai pusei.

Dažas dalībvalstis, tostarp Saūda Arābija un Kuveita, nekavējoties īstenoja solītos samazinājumus, bet citas dalībvalstis, piemēram, Irāka un Kazahstāna, kurām iepriekšējās kārtās ir bijuši neveiksmīgi panākumi, ir vilcinājušās.

Savukārt Krievija ir vienīgā OPEC+ valsts, kas ierobežojumus sadala starp jēlnaftas un rafinēto produktu ražošanu un eksportu.

Saskaņā ar ziņu aģentūras "Bloomberg" aprēķiniem, kas balstīti uz Krievijas Enerģētikas ministrijas datiem, valsts faktiski saražoja aptuveni 9,418 miljonus barelu dienā.

Krievija ir apsolījusi samazināt kopējo ražošanas apjomu un arī kompensēt to apjomu, kuru pagājušā mēnesī ieguva ārpus noteiktās normas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti