Indijai tuvākajos gados vajadzētu radīt 115 miljonus darbvietu

Indijā tuvākajos sešos gados ir jārada 115 miljoni darbvietu, jo arvien vairāk cilvēku sāk strādāt. Tas savukārt liecina, ka Dienvidāzijas valstij ir jāpalielina pakalpojumu un ražošanas apjoms, lai ekonomika turpinātu attīstīties, ar atsauci uz pētījumu vēsta ziņu aģentūra "Bloomberg".

Šāda nepieciešamība saistīta ar to, ka pārapdzīvotajā Indijā arvien vairāk cilvēku sākuši strādāt. Aprēķini liecina, ka Āzijas trešajai lielākajai ekonomikai katru gadu būs jārada 16 miljoni darbvietu. Tas ir par četriem miljoniem darbvietu vairāk nekā pēdējā desmitgadē.

Ziņu aģentūrai "Bloomberg" ekonomists Trins Ngujens paudis, ka tas ir grūts uzdevums un, lai to paveiktu, Indijas izaugsmes dzinējam nākamajos piecos gados ir jāieslēdz visi cilindri, sākot ar ražošanu un beidzot ar pakalpojumiem.

Indijā ir vairāk nekā 1,4 miljardi iedzīvotāju. Lai gan paredzams, ka Indijas ekonomikas izaugsme šogad pārsniegs 7%, kas ir viens no straujākajām izaugsmes tempiem pasaulē, tas joprojām nav pietiekami straujš, lai radītu pietiekami daudz darbvietu.

Tas tāpēc, ka Indijas pakalpojumu nozarei, kas veido vairāk nekā pusi no iekšzemes kopprodukta, ir ierobežotas iespējas darbinieku skaita un darba kvalitātes ziņā. Indija var iesaistīties ražošanas sektorā un konkurēt ar uzņēmumiem un valstīm, kas aktīvi meklē iespējas dažādot piegādes ķēdi no Ķīnas.

Interesanti, ka Indijā, kuras ekonomikā pēdējās desmitgades laikā ir radīti vairāk nekā simt miljoni darbvietu, tikai aptuveni 10% darbvietu ir oficiālas.

Saskaņā ar Pasaules Bankas datiem

Indijā kopējais darbaspēka līdzdalības līmenis ir 58%, kas ir daudz zemāks nekā citās Āzijas valstīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti