Rīta Panorāma

Zelenskis: Ukrainas armija pamazām virzās uz priekšu

Rīta Panorāma

Dienvidkorejā atzīmē grupas "BTS" desmitgadi

"Intel" cels pusvadītāju rūpnīcas Vācijā un Polijā

ASV kompānija «Intel» investēs 30 miljardus eiro pusvadītāju rūpnīcas būvniecībā Vācijā

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) uzņēmums "Intel" investēs Vācijā 30 miljardus eiro jaunu pusvadītāju rūpnīcu būvniecībā. Pirms dažām dienām tika paziņots par līdzīgu, bet mazāku projektu Polijā.

Līdz 2027. gadam pie Magdeburgas plānots uzbūvēt divas rūpnīcas, un darbi sāksies nākamā gada sākumā. Šeit strādās 3000 augsti kvalificēti  darbinieki un vēl vairākus tūkstošus nodarbinās saistītos uzņēmumos.

Līgumu parakstīja "Intel" vadītājs un kanclers Olafs Šolcs, kurš iepriekš solīja piešķirt 10 miljardu eiro valdības subsīdijas, skaidrojot, ka tās ir lielākās ārvalstu uzņēmuma tiešās investīcijas vēsturē, kas ļaušot panākt pasaules tehnoloģiju līderus.

Vērienīgo projektu atbalsta arī Saksijas–Anhaltes federālās zemes amatpersonas, bet ne tik optimistiski ir atsevišķi eksperti. Valstī trūkst kvalificētu darbinieku, un tos, iespējams, nāksies meklēt ārvalstīs. Tomēr iecere saskan ar Eiropas Savienības plānu līdz 2030. gadam divkāršot tirgus daļu pasaules pusvadītāju tirgū līdz vismaz 20%.

To palīdzēs īstenot arī jaunā "Intel" ražotne netālu no Polijas pilsētas Vroclavas. Arī šeit rūpnīcu plānots pabeigt 2027. gadā, un investīciju apjoms būs apmēram 4,6 miljardi eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti