Ķīna sāk antidempinga pārbaudi par plastmasas importu no ASV, ES, Japānas un Taivānas

Ķīna ir uzsākusi antidempinga pārbaudi attiecībā uz plaši izmantotas plastmasas importu no ASV, Eiropas Savienības (ES), Taivānas un Japānas. Šāds paziņojums nācis pēc tam, kad pēdējos mēnešos ir saasinājušies Ķīnas tirdzniecības strīdi ar ASV un ES.

Pirms nepilnas nedēļas Vašingtona krasi palielināja tarifus Ķīnas precēm, tostarp elektriskajiem transportlīdzekļiem, saules paneļiem un datoru mikroshēmām.

Jaunie ASV pasākumi paplašināja jau Donalda Trampa administrācijas laikā Ķīnas precēm uzliktos prāvos robežnodokļus.

Savukārt Ķīnas Tirdzniecības ministrija paziņoja, ka ASV tarifu paaugstināšanas lēmums nopietni ietekmē divpusējās attiecības, sakot, ka ekonomiskie jautājumi tiek politizēti.

Britu medijs BBC vēsta, ka pirms Baltā nama paziņojuma, par kuru bija liela rezonanse, Ķīnas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis pavēstīja, ka Ķīna "veiks visus nepieciešamos pasākumus, lai aizsargātu savas likumīgās tiesības un intereses".

Un solītais Ķīnas "pretsolis" arī sekoja: tā noteica sankcijas trim ASV aizsardzības uzņēmumiem par ieroču pārdošanu Taivānai.

Tikmēr Eiropa ir uzsākusi vairākas pārbaudes par Ķīnas importu. Pirms dažām dienām ES paziņoja, ka sāks izmeklēšanu par Ķīnas skārda tēraudu. Bet pagājušajā mēnesī Brisele paziņoja, ka tā pārbauda divus Ķīnas saules paneļu ražotājus, kuri, pēc tās teiktā, saņem valsts subsīdijas.

Arī Eiropas Komisija (EK), kas pārrauga ES tirdzniecības politiku, ir noteikusi termiņu līdz 4. jūlijam, lai izlemtu, vai piemērot pasākumus pret Ķīnā ražotu elektrisko transportlīdzekļu importu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti