Teātra trupa «Kvadrifrons» aicina uz izrādi «Pavasaris» Rīgas cirkā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jau šo piektdien, 19. oktobrī, Rīgas pirmizrādi Rīgas cirka zirgu stallī piedzīvos teātra trupas “Kvadrifrons” izrāde “Pavasaris”, kuras režisore ir  Alisja Goigelina (Vācija). Izrāde tapusi 2018. gada vasarā, Valmieras vasaras teātra festivāla ietvaros un jau saņēmusi pozitīvu skatītāju vērtējumu.

Kā informēja trupas pārstāvji, izrāde “Pavasaris” tapusi pēc Franka Vēdekinda lugas “Pavasara atmoda” motīviem. Tā vēsta par pusaudžu sāpīgo pieaugšanu un par draugiem, kas tiekas kādā pamestā garāžā, lai kopā spēlētu pagrīdes rokgrupā un radītu savu alternatīvu pasauli. Sevis meklējumi, ilgas un dziņu raisītais mulsums, nebeidzamo mājasdarbu un kontroldarbu apnikums, strupceļš sarunās ar vecākiem, auguma pārvērtības, tuvošanās, divu ķermeņu magnētisms un pirmās pieredzes sūrums. Teātra trupa “Kvadrifrons” kopā ar vācu režisori Alisju Goigelinu (Alicia Geugelin) atcerējās savu personīgo pieaugšanas pieredzi un pētīja, kas tajā kopīgs vai atšķirīgs no F. Vēdekinda 19. gadsimta lugā ietvertā. Izrāde paredzēta skatītājiem no 14 gadu vecumu jeb visi tiem, kas reiz bijuši un šobrīd ir pusaudži.

Izrāde “Pavasaris” ir otrā izrāde, kas tiek piedāvāta “Kvadrifrons” atklāšanas programmas ietvaros. Pagājušajā nedēļā pirmizrādi piedzīvoja izrāde-ekskursija “Brīnuma skartie”, režisors Reinis Boters, kas veidota ciešā sadarbībā ar Rīgas cirku, bet nākamnedēļ, 26. oktobrī, pirmizrāde gaidāma izrādei “Himna”, kuru veidojis Klāvs Mellis.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

“Kvadrifrons” ir teātra trupa, ko 2017. gada septembrī dibinājuši jaunie profesionāļi Reinis Boters, Klāvs Mellis, Āris Matesovičs, Ance Strazda un Evarts Melnalksnis. “Kvadrifrons” ir pārmaiņu, ceļa un daudzveidības zīme. No 2018. gada oktobra trupa uzsākusi savu darbību Rīgas cirkā.

Sadarbības partneris: VSIA Rīgas cirks, atbalstītāji: Valsts kultūrkapitāla fonds, Valmieras vasaras teātra festivāls, Valmieras pilsēta, SIA IZCILI. Plašāka informācija pieejama trupas mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti