Rēzeknē jau ceturto reizi mūsdienu deju sacensības «Dance Parade»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šodien Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē notiks mūsdienu deju sacensības “Dance Parade”. Sacensībās piedalīsies vairāk nekā 1000 dalībnieku no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas, kuri cīnīsies par galveno balvu - “GRAND PRIX” kausu.

Rēzeknē jau ceturto reizi mūsdienu deju sacensības “Dance Parade”
00:00 / 04:05
Lejuplādēt

 

Deju studija “STOPTIME” no Rēzeknes pirms mūsdienu deju sacensībām “Dance Parade” mēģina uz Latgales vēstniecības "Gors" skatuves. Dejotājiem jāizjūt, cik tālu vienam no otra stāvēt, kur ir skatuves centrs. Kamēr viena grupa mēģina, otra jau gaida rindā. Starp dejotājiem jūtams satraukums.

“Katra dejotāja dzīvē visas sacensības ir nopietnas, jo uz visām sacensībām ir jāgatavojas, vajag būt labai komandai, ar katru treniņu attīstīties. Censties izdarīt visu iespējamo, lai parādītu labāku līmeni,” norāda dejotājs Reinis Sandors.

Viņš atzīst, ka konkurence sacensībās būs liela. Kopumā vairāk nekā tūkstotis dejotāju: “Liels dalībnieku skaits, kuri brauc no Rīgas, brauc no Jūrmalas, brauc no Ventspils, Daugavpils, katrā pilsētā ir ļoti stipri dejotāji.”

Šī būs jau ceturtā reize, kad Rēzeknē notiks mūsdienu deju sacensības. Pirmajā gadā sacensībās piedalījās ap 300 dalībnieku, bet  šobrīd jau visus gribētājus nemaz nevar uzņemt.

“Būs show dance, laikmetīgā deja un arī street dance show. Žūrija vērtēs dejas kompozīciju, tehniku, emocijas, tērpus kopumā, deju un ideju,” stāsta pasākuma idejas autore Diāna Garanča.

Sacensībās piedalīsies dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Dejotāju sniegumu vērtēs profesionāli un Latvijā pazīstami horeogrāfi un deju pedagogi. Dalībnieku vecums sākot no pieciem gadiem un uz augšu. Anita Dudnika no deju studijas “Dinamic Hit” grupas “Ladies of grace” sacensībās “Dance Parade” piedalīsies jau trešo reizi.

“Dejotājiem šīs sacensības dod papildus stimulu dejot vēl labāk. Sevi pilnveidot, jo, manuprāt, dejās, ja nav sacensību, tad nav tā azarta, tā spara, vēlmes sevi pilnveidot. Mēs jau lēdijas esam amatieri, nedejojam profesionāli. Tas mums ir vairāk hobijs, savam priekam,” stāsta dejotāja Anita Dudnika.

Katras deju grupas sniegums ir kā šovs, ar stāstu, deju horeogrāfiju, mūziku un dejotāju vizuālo izskatu.

“Mums būs ļoti interesanta deja, būs aizraujoša, ritmiska, enerģiska. Man tā ļoti patīk. Man ļoti patīk dejot. Mēs būsim ļoti koši, sarkani. Mēs izcelsimies," apgalvo dejotāja Ilona Pisarenoka.

Līdz šim rēzekniešiem ir bijuši labi sasniegumi šajā konkursā, kas apliecina dejotāju vēlmi sasniegt labāko.

“Pagājušogad mēs ieguvām piecas pirmās vietas, un arī citām studijām ir veicies, deju grupa “Stop Time” pirms pāris gadiem ieguva “Grand prix”, tas ir labs rezultāts, mēs lepojamies ar saviem Rēzeknes kolektīviem,” atzīst Diāna Garanča.

Mūsdienu deju sacensības sāksies desmitos no rīta un ilgs apmēram līdz astoņiem vakarā. Dejotāju uzstāšanos ir iespējams vērot arī skatītājiem. Interese par deju sacensībām skatītājiem ir liela, jo tā ir iespēja vienuviet vērot krāšņu un daudzveidīgu deju šovu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti