Kultūras ziņas

Kuldīgā atklāj izstādi "12 Sieviete

Kultūras ziņas

Kaislību drāma Breksita ēnā

Iepazīstot dejas mākslas noderīgumu

Iepazīst dejas mākslas noderīgumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pirmdien, 26. martā, Rīgā, Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja telpās, notika pirmais pasākums ciklā “Deja domā”. Tajā kā vieslektores piedalījās horeogrāfe un baleta pedagoģe no Francijas Annemarija Autere un Ziemeļvalstu Vasaras universitātes pētniece Disa Kamula no Somijas.

Ideja veidot nodarbību un lekciju ciklu “Deja domā” Latvijas Dejas informācijas centram radusies, lai plašākam cilvēku lokam dotu iespēju iepazīt laikmetīgās dejas jaunākos žanrus un apgūtu zināšanas, ko sniedz deja un kustības māksla.

Dejas mākslinieces, horeogrāfes un baleta pedagoģes Annemarijas Auteres lekcijās var sajust viņas izveidotās metodes atziņas, ka, respektējot ķermeņu individualitāti un iekšējo ķermeņa loģiku, kustības kļūst vieglas un var notikt bez piepūles.

“Šoreiz runāšu par “Baleta ķermeņa loģiku” – būtībā tas ir par to, ka katram ķermenim ir sava īpašā loģika. Un es piedāvāju to izprast un izmantot savā labā caur tā dēvētajiem iekšējiem muskuļiem, kam ir milzīga nozīme gan dejotāja, gan jebkura cita cilvēka ķermeņa tehnisko un māksliniecisko izpausmju nodrošināšanai,” stāsta Autere.

Savukārt teātra pētniece, režisore, dramaturģe un pasniedzēja Disa Kamula īsteno dažādus mākslas un izpētes projektus, kā arī aktīvi darbojas Ziemeļvalstu Vasaras universitātē – tā ir starpdisciplinārs tīkls, kurā apvienojušies Ziemeļvalstu un Baltijas jūras valstu mākslinieki. Viņus vieno mērķis dalīties ar zināšanām, atklājumiem, pieredzi un savu māksliniecisko praksi.

Iespēju iepazīt dejas gudrības ciklā “Deja domā” Latvijas Dejas informācijas centrs piedāvās arī turpmāk, aicinot uz Latviju dažādus pieredzes bagātus lektorus un pasniedzējus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti