Rīta Panorāma

"Saulainā bērnība" - Tatjanas Nežbertes laikmetīgās tekstilmākslas instalācija

Rīta Panorāma

Grupai "Džentlmeņu špagats" pirmā oriģināldziesma "Skaitot laiku"

Intervija ar Inesi Pudžu un Juriju Djakonovu

«Hanzas peronā» top Čehova «Trīs māsas» Vladislava Nastavševa režijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jūlija beigās “Hanzas peronā” būs skatāma Antona Čehova luga “Trīs māsas” Vladislava Nastavševa režijā. Nastavševs uzaicinājis izrādē spēlēt spilgtus un meistarīgus latviešu un krievu aktierus; trīs māsu tēlos iejūtas Anta Aizupe, Inese Pudža un Marija Linarte.

Izrādē skatītāju skaits būs ierobežots, turklāt iestudējumu jūlijā un augustā varēs vērot vien 10 reizes – latviešu valodā ar titriem krievu valodā.

Aktrise Inese Pudža LTV raidījumā "Rīta Panorāma" pastāstīja, ka darbs pie iestudējuma sācies maijā: “Sākumā “Zoom”, kad nevarēja vēl fiziski tikties.”

“Kad sākām jukt prātā no sēdēšanas mājās, tad arī izdomājām, ka vajag sākt digitāli mēģināt. Arī bija jauna pieredze,” Pudžas teikto papildināja aktieris Jurijs Djakonovs.

Nastavševs izrādē piedalīties aicinājis dažādu Latvijas teātru aktierus. Juris Djakonovs atzīmē, ka sastrādāties ar jauniem kolēģiem ir patīkama pieredze: “Nav tik bieži [iespējas], tāpēc, ka ir štata teātri, aktieriem satikties un spēlēt ar kolēģiem, ar kuriem viņi tik bieži kopā nespēlē. No tā veidojas ļoti forša enerģija.

It īpaši šajā projektā, kur [piedalās], man šķiet, vieni no labākajiem mūsu paaudzes aktieriem.”

Stāstot par Čehova darba “Trīs māsas” aktualitāti šodien, Inese Pudža norādīja: “Čehovs jau vispār nav viegls autors, bet viņš ir pietiekami dziļš. Tās tēmas, ko viņš skar, būs aktuālas cauri gadiem. Tas, ko mēs visi kopā meklējam, – lai tajā būtu arī daļa humora.

Tas ir tas uzdevums – lai tās nebūtu tādas bezgalīgas skumjas mums visiem šajā laikā – gan mums, gan skatītājiem.”

“Par aktualitāti lielākais, ko es var pateikt, ir tas: it īpaši “Trīs māsas” ir luga par to, ka cilvēki cer, ka ar viņiem tūlīt notiks kaut kas ļoti labs, bet īstenībā notiks kaut kas ļoti neparedzams un apokaliptisks,” vērtēja Djakonovs. “Tādā ziņā tur kaut kādas paralēles ar mūsdienām var atrast.”

"Izrāde "Trīs māsas" ir darbs par vārdos neizsakāmo, par dzīvē neieraugāmo, par rokās nesataustāmo. Starp izrādes tēlu monologiem ir iespējams ieraudzīt vētru, kas tuvojas ne tikai lugas varoņiem, bet arī pašiem māksliniekiem. Apziņa par mūsu vispārpieņemtās pasaules iekārtas trauslumu liek uzdot jautājumu – kāda būs mūsu pasaule, tās nākotne un kādi būsim mēs tajā?" jautā režisors Nastavševs.

Izrāde "Trīs māsas" jūlijā un augustā "Hanzas peronā" tiks spēlēta tikai 10 reizes latviešu valodā ar titriem krievu valodā – skatītāju skaits katrā izrādē ierobežots.

Izrādē spēlē: Anta Aizupe, Inese Pudža, Marija Linarte, Dana Bjorka, Kaspars Dumburs, Jurijs Djakonovs, Maksims Busels, Igors Šelegovskis.

Komponisti: Vladislavs Nastavševs un Ivans Lubenņikovs (Krievija).

Režisors: Vladislavs Nastavševs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti