Cik labi atceries JRT izrādi «Ziedonis un Visums»? Pārbaudi sevi «Teātra guru akadēmijā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Teātris.zip” piedāvā spēli “Teātra guru akadēmija”, kurā aicināti piedalīties visi tie, kas kaut reizi spēruši kāju teātrī, uzskata sevi par teātra faniem vai entuziastiem. Jautājumi gan par izrādēm, gan “Teātra.zip” raidījumu ierakstiem, aktieriem, režisoriem un kritiķu terminiem. 

Sestdien, 23. janvārī, pulksten 12.15 LTV1 ēterā un Replay.lv būs skatāma Jaunā Rīgas teātra izrāde, kas joprojām ir teātra repertuārā, – “Ziedonis un Visums” –, un raidījums “Teātris.zip”, kurā viesos uz sarunu pie Ojāra Rubeņa būs idejas, scenārija, telpas autors, režisors Alvis Hermanis un titullomas tēlotājs Kaspars Znotiņš. Viņiem pievienosies arī kāds noslēpumains viesis.

Izrādes “Ziedonis un Visums” galvenais varonis ir Ziedonis. Kā uzsver Jaunā Rīgas teātra iestudējuma veidotāji – “ne gluži Imants Ziedonis, bet Ziedonis kā “vidējais latvietis”, latviešu inteliģences spilgtākais pārstāvis, “galvenais latvietis”, “naivais latvietis”, "filozofs latvietis”, “piedzīvojumu meklētājs latvietis”, “gudrais latvietis” un arī “muļķis latvietis” vienlaicīgi”. Taču, protams, gan Kaspara Znotiņa uzkumpušajā figūrā, gan raksturīgajā matu ērkulī, gan balsī un tekstos atpazīstams viņš – Kurzemītes un Leišmalītes apceļotājs, trāpīgo epifāniju un neskaitāmo dzejoļu autors – Imants Ziedonis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti