Cēsu Mākslas festivāls izskaņā - trīs izrādes no festivāla īpašā cikla «Grand Prix»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem un 9 mēnešiem.

Cēsu Mākslas festivāla izskaņā tiek piedāvātas trīs izrādes no īpaši festivālam izveidotā cikla "Grand Prix", pavēstīja festivāla pārstāve Astrīda Rogule.

Piektdien, 7.augustā, plkst.20 koncertzālē "Cēsis" notiks Jaunā Rīgas teātra izrāde "Ziedonis un Visums", kas atzīta par "Spēlmaņu nakts" 2009./2010.sezonas "Gada latviešu autora iestudējumu", bet Kaspars Znotiņš par Ziedoņa atveidojumu ieguvis "Gada aktiera" balvu. Izrādē izmantoti Imanta Ziedoņa teksti, intervijas, dzeja, Noras Ikstenas grāmata "Nenoteiktā bija", Māras Zālītes intervijas ar Ziedoni, kā arī JRT aktieru fantāzija.

Koncertzālē "Cēsis" sestdien, 8.augustā, plkst.15 un 20 Nacionālā teātra aktieri izrādīs franču dramaturga Žana Anuija "Antigoni", kas veidota pēc Sofokla traģēdijas motīviem. Režisora Elmāra Seņkova iestudējums izvirzīts "Spēlmaņu nakts" 2014./2015.sezonas balvai nominācijā "Gada mazās formas izrāde".

Festivāls noslēgsies 9.augustā plkst.20 ar Dailes teātrī iestudēto Pītera Šefera "Equus" Vidzemes koncertzālē. Arī šī izrāde izvirzīta "Spēlmaņu nakts" 2014./2015.sezonas balvai nominācijā "Gada mazās formas izrāde".

Starptautiskais mākslas festivāls "Cēsis 2015" notiek no 3.jūlija līdz 9.augustam. Šogad festivāla uzmanības centrā ir Ziemeļvalstis, to identitātes meklējumi un atklājumi mākslā, mūzikā, kino un arhitektūrā. Programmā ietvertas vairāk nekā 20 kultūras norises.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti