Latvijas Leļļu teātris aicina uz brīvdabas mācībstundu «Skolotājas»

Mācību gada noslēgumā Latvijas Leļļu teātris aicina uz īpašu izrādi – savdabīgu mācībstundu svaigā gaisā "Skolotājas", kas notiks Rīgas 45. vidusskolas (Gaujas ielā 23) teritorijā, informēja teātrī.

Izrāde tapusi pirms gada Valmieras vasaras teātra festivāla ietvaros un skolas gada izskaņā aicina lielus un mazus skatītājus sajusties kā skolēniem divu lielu un pieredzējušu skolotāju vadītajā brīvdabas stundā.

Sporta skolotāja Arta Vidēja un vācu valodas skolotāja Inese Strazdiņa ir ar ļoti bagātīgu un ilgu pieredzi savā darbā. Viņas ir gatavas iziet no ierastajām klases telpām, lai novadītu nāvīgi aizraujošu stundu skolas pagalmā. Neskatoties uz ievērojamo vecumu, abas skolotājas ir lieliskas sava amata pratējas un īstas patriotes. Viņas sevi uzskata par neaizstājamām, bet savus skolēnus – par saviem bērniem. Tieši tik mīļas viņas ir. Ne tikai viņu darba stāžs ir liels, bet arī pašas ir ļoti lielas. Tik lielas, lai katrs skatītājs uz brīdi atkal sajustos kā skolēns, teikts izrādes pieteikumā.

Izrādes režisoram Edgaram Kaufeldam skolotāju darba un dzīves nianses palīdzējusi tvert dramaturģe Ance Muižniece, bet sarežģītās leļļu konstrukcijas un vizuālo tēlu radījis mākslinieks Kristaps Kramiņš. Muzikālo un skanisko noformējumu veidojis Staņislavs Kuļikovs.

Skatītāji aicināti ģērbties laikapstākļiem atbilstoši, jo izrāde notiks ārpus telpām. Izrāde notiek Čiekurkalnā, Gaujas ielā 23 – skolā, kur savu pamatskolas laiku aizvadījis izrādes režisors Edgars Kaufelds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti