VIDEO: Klajā laista šī gada «Dod pieci!» himna «Pāri visam». Ziedo ar dziesmu jau šodien!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Atbalstot līdzcilvēkus, kuri ikdienā sadzīvo ar redzes, dzirdes vai kustību traucējumiem, no 2. decembra labdarības maratona "Dod pieci!" tīmekļa vietnē www.dodpieci.lv ikviens var apmainīt ziedojumu par savas mīļākās dziesmas atskaņošanu Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ēterā labdarības maratona norises laikā. Līdz ar ziedošanas startu pirmatskaņota šī gada "Dod pieci!" oficiālā himna – repa apvienības "Kreisais krasts" un mūziķes Būū (Ilze Fārte) radītā kompozīcija "Pāri visam".

"Mēs esam no sirds pateicīgi būt par šī gada "Dod pieci!" himnas autoriem. Dziesmas piedziedājuma ideja ir aizgūta no latviešu tautasdziesmas "Bēdu manu lielu bēdu".

Gluži kā tautasdziesmas vieno mūs visus, tāpat arī mēs šajā vēstījumā gribējām atgādināt to, ka esam viens vesels un ir pienācis laiks mums visiem to saprast un apvienoties. Viss sākas ar mīlestību vienam pret otru.

Savukārt, veidojot dziesmas video, mēģinājām iejusties un pavadīt dienu kopā ar cilvēkiem, kuriem ik dienu nākas saskarties ar dažādiem izaicinājumiem. Mūsu mērķis bija parādīt, ka, neskatoties uz dažādiem šķēršļiem, viņi spēj iedvesmot," stāsta "Kreisā krasta" pārstāvis Ingus Šusts.

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv mūzikas redaktors Mārtiņš Makreckis (DJ Makree) ir gandarīts, ka šogad labdarības maratona "Dod pieci!" himnā ienācis hiphops. "Repa žanra popularitāte Latvijā pēdējos gados ir strauji augusi, tādēļ arī nolēmām, ka šī gada "Dod pieci!" himnai jābūt iedvesmojošai repa dziesmai. Paldies apvienībai "Kreisais krasts" un visiem mūziķiem, kas piedalījās šī gada himnas tapšanā," teic Mārtiņš Makreckis.

Dziesmas "Pāri visam" tapšanā iesaistījušies "Kreisā krasta" dalībnieki Ritvars (Ritvars Vītols), Cepums (Mārtiņš Mednis), R2rs (Artūrs Strēlnieks), Punkts uz I (Ingus Šusts), Jānis Krūmiņš, EikshO (Ojārs Eniņš), Pionieris (Juris Šteinfelds), Deniss (Deniss Stepanovs), Ivans Baigais (Artūrs Ivanovs), JeeKaa (Jānis Kumpiņš), E.V. (Kārlis Šēnhofs), savukārt par muzikālo daļu rūpējies Silins Beats (Sandis Siliņš), Beatowski (Konstantīns Mineiķis), Henrijs Mucenieks (Līvi) un Guntars Mucenieks (Līvi).

Atsaucoties uz šī gada labdarības maratona "Dod pieci!" tēmu, dziesmas "Pāri visam" video redzami cilvēki ar redzes, dzirdes vai kustību traucējumiem, piemēram, vairākkārtējā  paraolimpisko medaļu ieguvēja un Eiropas čempione vieglatlētikā Diāna Dadzīte, basketbolisti Ansis Bērziņš, Elvis Urga, Andrejs Kirillovs, Aigars Miklāvs, Rīgas Ēbelmuižas pamatskolas skolēni, kā arī Artūrs Strads un Baiba Baikovska.

Ziedo ar dziesmu jau šodien!

No 2. decembra atbilstoši maratona idejai – labs tiek atdarīts ar labu – ikviens var ziedot līdzekļus apmaiņā pret mīļākās dziesmas atskaņošanu Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ēterā. "Dod pieci!" labdarības maratona laikā no 17. līdz 23. decembrim radio skanēs tikai par ziedojumiem izvēlētās dziesmas. Ziedojumus, sākot no 5 eiro, var veikt mājaslapā www.dodpieci.lv.

Tāpat no 2. decembra skaidras un bezskaidras naudas ziedojumi tiks pieņemti arī  "Circle K" degvielas uzpildes stacijās visā Latvijā. Jau otro reizi labdarības maratona vēsturē tiek nodrošināta ziedošanas iespēja klātienē arī ārpus galvaspilsētas. 

No 17. līdz 23. decembrim skaidras un bezskaidras naudas ziedojumus būs iespējams veikt arī labdarības maratona stikla studijā Vecrīgā, Doma laukumā. Ziedojot klātienē, maratona organizatori lūdz ievērot drošības ierobežojumus un 2 metru distanci.

KONTEKSTS:

Sabiedrisko mediju labdarības maratons "Dod pieci!" šogad izcels vides pieejamības problemātiku cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, aicinot sabiedrību ieraudzīt to cilvēku ikdienu, kas saskārušies ar redzes, dzirdes un kustību traucējumiem.

Maratona laikā saziedotie līdzekļi caur Ziedot.lv tiks novirzīti līdzcilvēku atbalstam – pandusu un pacēlāju ierīkošanai, cilvēku dzīvesvietas labiekārtošanai, tehnisko palīglīdzekļu iegādei un citām vajadzībām, kas saistītas ar vides pieejamības uzlabošanu ārpus publiskās infrastruktūras. Šajā gadā sabiedriskie mediji uzsvērs ikvienas personas tiesības uz iespējami patstāvīgu dzīvi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti