«Positivus» desmit gadu jubilejā nākamgad Salacgrīvā atklās slavas aleju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Mūzikas festivāla "Positivus" desmit gadu jubilejā nākamgad Salacgrīvā Salacas upes krastā plānots atklāt festivāla zvaigžņu aleju, intervijā Latvijas Radio teica Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs.

Viņš atzina, ka materiāli slavas alejas izveidei tiek krāti vairākus gadus. "Tur arī klasiskās mūzikas festivāla zvaigznes dos savus parakstus un roku nospiedumus. Tas varbūt ir tāds dzeltens projekts, bet domāju, ka tas ir jauki, ka, iebraucot tādā pilsētiņā, var redzēt, ka šeit ir bijusi grupa "Muse" vai Mobijs. Tas no tūrisma attīstības viedokļa [ir labi]," teica Straubergs.

Pašvaldības vadītājs atzina, ka festivāla "Positivus" pirmsākumos nebija domāts, ka šis mūzikas notikums gūs tik lielu cilvēku atzinību – sākotnēji lēsts, ka festivāls varētu pulcēt līdz 15 000 cilvēku. "Šo gadu laikā pilsētā ir sakārtota gan infrastruktūra, gan arī sabiedrība ir pieņēmuši šo pasākumu," teica Straubergs, norādot, ka pēc otrā pasākuma bija deputātu strīdi, vai atļaut "Positivus" norisi Salacgrīvā arī turpmāk.

Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs norādīja, ka festivāls vietējiem uzņēmumiem "ir zināma alternatīva", kāpēc tie vēlas būt Salacgrīvā un gūt peļņu pasākumā, piedāvājot savas preces vai pakalpojumus.

"Katrā gadījumā lielākā daļa  iedzīvotāju to ir sapratuši. Katrai maizei, protams, ir sava garoziņa. Un tās galu galā ir tikai trīs dienas, kuru laikā Salacgrīvas novada teritorijā apgrozās aptuveni četri miljoni eiro, kas ir pietiekami liela summa," sprieda Salacgrīvas novada mērs.

Pašvaldība ieņēmumus no festivāla norises iegūst no telpu iznomāšanas, tirdzniecības nodevām, arī brīvo zemju izsoles tirgotājiem - tādējādi novads iegūst 30 000 eiro. 

Savukārt "Positivus" rīkotāju pārstāvis Ģirts Majors sarunā ar "Rīta Panorāmu" uzsvēra, ka festivālā uz sešām skatuvēm būs vērojami ne tikai muzikāli priekšnesumi - pārstāvēta būs arī kino, literatūras, teātra un deju māksla.

Majors norāda, ka šis gads būs īpašs ar to, ka izdevies pieaicināt "dārgus māksliniekus" - "Placebo", "Kasabian", Robertu Plāntu. Viņš arī atklāja, ka nepietiek tikai ar to, ka mūzikas festivālu sabiedrībā jau ir zināms "Positivus" vārds - vasarā festivālu kalendārs ir blīvs, tāpēc ne vienmēr izdodas piesaistīt gribētos mūziķus.

Jautāts, cik stiprs "Positivus" jūtas uz Eiropas festivālu skatuves, Majors atzīst: "Mēs nejūtamies stipri, mēs vēl tikai augam. Pagājušajā gadā ārzemnieku skaits bija milzīgs - 9000 Latvijai ir daudz, no tiem apmēram 6000 bija igauņi un somi. Festivāla publika ir ļoti ceļojoša, un ārzemnieku skaits, ko mēs vēl varam piesaistīt, ir ļoti liels."

Majors prognozē, ka, līdzīgi kā pērn, arī šogad kādā no festivāla dienām varētu tikt sasniegta maksimālā apmeklētāju kapacitāte, proti, 30 000. "Mums nav mērķis izplesties uz apmeklētāju skaita rēķina. Domāju, ka tā atmosfēra vairs nebūs tāda, ja tas kļūs par gigantisku festivālu - vieta un viss cits ir vairāk piemērota tam konceptam, kāds tas ir šobrīd," pauž Majors.

Jau ziņots, ka devītais "Positivus" festivāls Salacgrīvas Zvejnieku parkā norisināsies no 17.jūlija līdz 19.jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti