Pianists Georgijs Osokins un «Kremerata Baltica» aicina uz Dzintaru koncertzāli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē 8. februārī uz īpašu koncertu aicina starptautisko konkursu laureāts, jaunais un talantīgais pianists Georgijs Osokins un izcilais kamerorķestris “Kremerata Baltica”, medijus informē koncertzāles pārstāvji.

Jaunais pianists Georgijs Osokins kļuvis par kamerorķestra “Kremerata Baltica” pastāvīgo rezidējošo viesmākslinieku. Līdz ar franču pianistu Likā Debargu Georgijs ir pirmais, kam slavenais kamerorķestris piešķīris šo titulu savā 22 gadu pastāvēšanas vēsturē. 

Georgija Osokina izpildījumā koncerta klausītāji dzirdēs Fredrika Šopēna Otro klavierkoncertu.

Skanēs arī Bēlas Bartoka Otrais stīgu kvartets, kas tapis Pirmā pasaules kara laikā. Bartoks sakausējis ungāru mūziku ar modernajām kompozīcijas tehnikām, un Otrais stīgu kvartets ir viņa kamermūzikas šedevrs, norāda rīkotāji.

Vēl skanēs latviešu mūzikas lāpneša Pētera Vaska divi opusi – “Musica Dolorosa” un “The Fruit of Silence”.

"Kremerata Baltica"
"Kremerata Baltica"

Jaunākais no Osokinu dinastijas pianistiem Georgijs Osokins sevis radītajā mūzikas telpā aicina ar interpretāciju dziļumu un nopietnu pieeju mākslai. “Viņam piemīt rets Šopēna mūzikas interpreta talants,” saka slavenais pianists un pedagogs Sergejs Babajans.

Kopš iekļūšanas Šopēna konkursa finālā 2015. gadā Georgijs Osokins aicināts uzstāties daudzās pasaules valstīs un prestižos festivālos. Īpaša pianista firmas zīme ir Šopēna mūzika. Britu ierakstu kompānijas “Piano Classics” paspārnē izdots viņa solo albums ar vēlīnajiem Šopēna opusiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti