Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Normundu Audzišu

Rīta Panorāma

Intervija ar Juri Kokinu

Zoom intervija ar Arvīdu Berķi

Par mieru, vienlīdzību, mīlestību – grupai «Blitze» jauna dziesma «Soli tuvāk»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Mūzikas industrijai Latvijā piedzīvojot grūtus laikus, grupa “Blitze” nav “metusi plinti krūmos” un saviem klausītājiem dāvā jaunu dziesmu ar nosaukumu “Soli tuvāk”. 

Grupas “Blitze” līderis Arvīds Berķis LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja, ka grupa vasaru pavadījusi radoši: mūziķi ir soli tuvāk jaunā albuma izdošanai un gandarīti, ka dziesma “Soli tuvāk” sasniegusi klausītājus.

Grupas jaunā albuma prezentācija un plānotais koncerts tagad ir pārcelts uz nezināmu laiku, visdrīzāk tas notiks nākamā gada pavasarī, pastāstīja Berķis.

Stāstot par jauno dziesmu “Soli tuvāk”, Berķis atzīmēja: “Es tā no rīta sāku domāt un pafilozofēt par to, ka varbūt mums visiem vajadzētu būt soli tuvāk vienlīdzībai, ņemot vērā, kas pasaulē notiek. Varbūt soli tuvāk mieram, jo visur notiek protesti un visādas trakas lietas pasaulē.

Mēs laikam esam tie, kas iestājas par mieru, par vienlīdzību, par mīlestību."

“Brīdī, kad tapa dziesmas vārdi, pat nespēju iedomāties, ka tie būs tik pravietiski,” norādīja grupas Arvīds Berķis. “Dziesma radās pirms ārkārtas stāvokļa izsludināšanas un tagad, atskatoties atpakaļ, šķiet, ka ne tikai mūzikas pasaule, bet pasaule kopumā ir pamainījusies. Gribētos ticēt, ka šīs izmaiņas dos katram no mums jaunu elpu un jaunu dziļāku dzīves izpratni.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti