Otrais Latvijas mūzikas lielais koncerts Mežaparkā pulcēs teju simt pašmāju mūziķu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

2. septembrī Mežaparka Lielajā estrādē kopīgā koncertā vienosies teju simts pašmāju mūziķu. Uz skatuves otrajā Latvijas mūzikas lielajā koncertā kāps dažādu žanru mūzikas zvaigznes – "no aktuālākajiem reperiem līdz nepārspētiem skatuves grandiem un orķestrim," informēja organizatori.

"Otrais Latvijas mūzikas lielais koncerts turpinās tradīciju un programmā ietvers gan pārbaudītas vērtības, gan drosmīgus eksperimentus, tādējādi vienojot visu paaudžu klausītājus. Kamēr pirmais lielkoncerts bija veltīts tieši Raimonda Paula daiļradei, šogad mūziķi izpildīs daudz un dažādas Latvijas dižgaru rakstītas dziesmas, kas tapušas kā pagājušajā, tā šajā gadsimtā. Dzirdēsim gan Imanta Kalniņa, gan Ulda Stabulnieka, Raimonda Paula, Mārtiņa Brauna un citu Latvijā mīlētāko komponistu skaņdarbus," par notikuma ideju stāsta koncerta mūzikas producents un radošais direktors Arstarulsmirus.

"Mežaparka Lielo estrādi pieskandinās kā aktuālākās pašmāju mūzikas zvaigznes, tā visos laikos populāri skatuves grandi un klasiskās mūzikas profesionāļi, kuru sniegumu papildinās mūsdienīgi DJ Monsta radīti ritmi," norādīja organizatori. Par simfonisku vērienu un monumentālu skanējumu koncertā rūpēsies Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Jāņa Ivuškāna vadībā, kā arī Rīgas kamerkoris "Ave Sol". Klasisko mūziku pārstāvēs arī Lielbritānijā rezidējošais, starptautiski zināmais latviešu vijolnieks Roberts Balanas. Hiphopa žanra fanus iepriecinās pašmāju reperi Gustavo, rolands če un "Singapūras satīns". Populārās mūzikas zvaigznāju savukārt pārstāvēs gan tādi šobrīd slavas zenītā esoši mākslinieki kā "Sudden Lights", "Instrumenti", Būū, "Citi zēni", "The Sound Poets", "Mazais princis", Aminata un Aija Andrejeva, gan arī tādi mūzikas grandi un leģendas kā "Jumprava", "100. debija", Žoržs Siksna un Igo. Tradicionālās mūzikas skaņas ar mūsdienīgām improvizācijām koncertā apvienos koklētāja Laima Jansone, bet par opermūzikas žanru rūpēsies kontrtenors Sergejs Jēgers.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti