Rīta Panorāma

Intervija ar Aiju Vītoliņu

Rīta Panorāma

Šovakar 19:30 filma "Porziņģis. No Liepājas līdz Ņujorkai"

"Vējš vītolos" muzikāla izrāde bērniem

Muzikālajā izrādē «Vējš vītolos» bērnus sajūsmina vēja skaņas un krupja reps

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) kameransambļa mūziķi muzikālajā iestudējumā „Vējš vītolos” ar savu azartisko muzicēšanu pārvēršas par zebiekstēm, savukārt vecas cepures aktieru rokās – par kurmi, krupi un āpsi. 23.oktobrī simfoniskais orķestris aicina uz iestudējumu Lielajā ģildē.

Mūzikā ieskanas vējš un no skatuves plūst tik daudz labestības, ka atliek tikai to pasmelt. Tik tēlaini var aprakstīt LNSO kameransambļa un aktieru iestudējumu „Vējš vītolos”.

Aktieris Mārtiņš  Brūveris izrādē nodungo krupja repu, kuru izrādē sarakstījis Edgars Malkens. Pirmo reizi, kad reps skanēja LNSO muzikālajā vasarnīcā Cēsīs, bērni esot uzgavilējuši. 23.oktobrī simfoniskais orķestris aicina uz iestudējuma otro pirmizrādi jau Rīgā.

Bērna muzikālās izrādes „Vējš vītolos” pamatā ir Keneta Greiemsa pazīstamais darbs ar pazīstamajiem tēliem – sirsnīgo kurmi, ūdens pielūdzēju ūdensžurku, lielbagātnieku krupi un drūmo vientuļnieku āpsi.

„Mēs neslēpjamies, mēs dauzāmies. Šis vārds „dauzīties” ir vislielākā izrādes veiksmes formula un atslēga,” sajūsmināts par izrādi ir Brūveris.

„Mākslas darbs tika veidots, peldoties mūzikā, jo varēja redzēt, kā aktieriem no jauna iemirdzas acis – visi skeči, etīdes un dullošanās. Arī orķestris tika iesaistīts visādos variantos, viņiem tas ļoti patika un līdz ar to tur veidojās ķīmija,” sacīja izrādes režisors Ģirts Šolis.

Izrādes tēlus no dažādām lietām izfantazējis mākslinieks Reinis Pētersons. LNSO Vītola orķestri vada Guntis Kuzma. Tēlus izspēlē akteri Valdis Vanags un Brūveris.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti