Rīta Panorāma

intervija ar Jirki Katainenu

Rīta Panorāma

Rotu mākslinieka Gunta Laudera "Dāmu paradīze"

Metāla mūzikas grupa ESCHATOS izdod albumu un dodas Eiropas tūrē

Metālgrupa «Eschatos» izdod albumu un dodas Eiropas koncerttūrē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Viņi visi ir interesantu un Latvijā pieprasītu profesiju darbinieki un arī studenti, bet viņus visus vieno mūzika, kurā ir spēcīga enerģētika - tas ir smagais metāls. Tikko metālmūzikas žanrā populārā grupa "Eschatos" izdevusi savu otro albumu un šonedēļ dodas Eiropas koncertturnejā.

"Viens cilvēks no Amerikas ir rakstījis tādu komentāru, ka viņš tagad zina divas grupas no Latvijas - viena bija "Skyforger" un tagad arī "Eschatos", un viņam šķiet, ka Latvija ir valsts, no kurienes nāk laba mūzika," stāsta "Eschatos" mūziķis Jānis Bušs.

Grupas "Eschatos" soliste Kristiana Kārkliņa ir mākslas zinātnes maģistre, viņa nupat ir atgriezusies no Kalifornijas, kur gadu pieredzi guvusi mākslas galerijā. Savukārt Edgars Gultnieks ir apņēmības pilns pabeigt Latvijas Kultūras akadēmiju, Jānis Bušs ir grafiskā dizaina mākslinieks, Tomass Beķeris - televīzijas operators, bet Edvards Percevs - sociālantropologs.

"Rakstot mūziku, tā varētu būt viena no labākajām sajūtām, kas vispār ir iespējama. Uzraksti kādu fragmentu no dziesmas, ej pa ielu un tas skan galvā. Tas ir tik labi - ej un vienkārši peldi tajā mūzikā," saka grupas mūziķis Edgars Gultnieks.

"Tā ir neaprakstāma sajūta, īpaši pēc koncertiem. Kad nospēlē koncertu, nokāp no skatuves un esi tik viegls, ka varētu aizlidot gaisā, vismaz man tā ir. Tā ir tāda enerģija - tu atdod daļu no sevis," teic grupas dalībniece Kristiana Kārkliņa.

Grupas nosaukuma izcelsme ir grieķu valoda. "Eschatos" - tas ir galējais, apokaliptiskais punkts, lai pēc tam rastos jaunais.

"Tas ir spēks. Man šķiet, ir divas galvenās enerģijas - ir gaišais un ir tumšais, kas ir mums. Ir jābūt līdzsvaram," pauž Jānis Bušs.

Nupat klajā nācis "Eschatos" otrais albums "The Grand Noir" - "Lielā tumsā". Šonedēļ grupa arī dodas koncertturnejā pa Eiropu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti